Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agențiile de rating anunță că Rusia intră în incapacitate de plată. Fitch a retrogradat ratingul suveran al Rusiei cu şase trepte, de la `B` la `C`

Islamic Markets
Fitch Ratings

Fitch a retrogradat ratingul suveran al Rusiei cu şase trepte, de la "B" la "C", spunând că o intrare în incapacitate de plată este iminentă, după sancţiuni şi restricţiile comerciale.

Pieţele financiare ale ţării au fost aruncate în aer de sancţiunile occidentale după ce a invadat Ucraina, ceea ce a generat îngrijorări semnificative cu privire la capacitatea şi dorinţa sa de a asigura serviciul datoriei.

Firma de rating a indicat decretul prezidenţial, care ar putea forţa potenţial o redenominare a plăţilor datoriei suverane în valută în monedă locală pentru creditorii din anumite ţări.

"Intensificarea în continuare a sancţiunilor şi propunerile care ar putea limita comerţul cu energie cresc probabilitatea unui răspuns politic al Rusiei care să includă cel puţin neplata selectivă a obligaţiilor sale de plată a datoriei suverane", a precizat agenţia de rating într-un comunicat.

Pe 16 martie, Rusia trebuie să plătească cupoane de 107 milioane de dolari pentru două obligaţiuni, deşi are la dispoziţie o perioadă de graţie de 30 de zile pentru a face plăţile.

Ratingul 'C' din evaluarea Fitch este cu doar o treaptă peste incapacitatea de plată, ceea ce îl aduce în linie cu scorul echivalent actual al Moody's.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.