Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AGITAȚIE în Germania! PISTĂ CRIMINALĂ, examinată după aterizarea de urgenţă a avionului Angelei Merkel

merkel

O anchetă a fost deschisă pentru a stabili dacă pana avionului cu care se ducea la summitul G20, în Argentina, cancelarul german Angela Merkel este de origine criminală, dezvăluie Rheinische Post în ediţia de vineri, citând surse apropate serviciilor de securitate germane, relatează AFP, conform News.ro.

A fost Merkel victima unui sabotaj, după ce avionul a fost nevoit să aterizeze joi seara de urgenţă în urma unei ”pene grave”?

Potrivit cotidianului regional, anchetatori examinează o eventuală pistă criminală care ar fi putut antrena aterizarea de urgenţă a Airbusului cancelarului la Koln.

Angela Merkel nu a comentat aceste informaţii.

Şefa Guvernului german, care a petrecut noaptea de joi spre vineri la un hotel, la Bonn, a catalogat problemele cu care s-a confruntat avionul drept o ”pană gravă”, potrivit DPA.

Spiegel Online scrie că întregul sistem de comunicaţii cu solul a fost întrerupt şi subliniază raritatea unui astfel de incident, fără să abordeze originile acestei probleme.

Căpitanul aeronavei, ”cel mai experimentat din echipajul” guvernamental potrivit cancelarului, a evocat ”o oprire fără precedent a sistemelor de comunicaţie”, potrivit Rheinische Post.

MERKEL, ABSENTĂ LA FOTOGRAFIA DE FAMILIE A G20

Avionul guvernamental de tip Airbus A340 a fost nevoit să se întoarcă din drum în timp ce survola Olanda şi să aterizeze de urgenţă, joi seara, pe aeroportul Koln-Bonn, din cauza unei pene la anumite sisteme electrice.

Conducătoarea conservatoare urmează să se ducă în Argentina cu o delegaţie foarte redusă, din care face parte ministrul german al Finanţelor Olaf Scholz, cu un avion de linie comercial, de la Madrid la Buenos Aires şi să aterizeze în capitala argetiniană cu peste 12 ore întârziere faţă de agenda iniţială, potrivit acestor surse, contactate de AFP în noaptea de joi spre vineri.

Întâlnirile bilaterale ale lui Merkel prevăzute vineri, cu preşedinţii american Donald Trump şi chinez Xi Jinping au fost anulate, potrivit aceleiaşi surse, dar ele ar putea să aibă loc ulterior, în timpul summitului, care durează până duminică.

Angela Merkel urmează să absenteze de la tradiţionala ”fotografie de familie” a celor 20 de şefi de stat şi de guverne care fac parte din organizaţie.

Citește și: Viorica Dăncilă a făcut SPECTACOL - REPLICĂ RĂZBOINICĂ la discursul lui Klaus Iohannis .

Autorităţile precedează la verificări pentru a stabili dacă ”antecedente criminale” se află la originea problemei, dar nu exclud nicio altă ipoteză, subliniază Rheinische Post, scrie Reuters.

Potrivit revistei Der Spiegel, după ce tot sistemul de comunicare al aeronavei a fost afectat, echipajul a fost nevoit să folosească un telefon prin satelit pentru a efectua naterizarea de urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.