Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agitație mare în PSD după demersul PNL: Organizaţiile din teritoriu sar în apărarea lui Dăncilă după plângerea lui Orban

psd sigla

Mai multe organizaţii PSD din teritoriu şi-au manifestat, joi, sprijinul pentru premierul Viorica Dăncilă, această reacţie venind în contextul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală împotriva prim-ministrului României.

"O serie de controverse au apărut în spațiul public, în urma afirmațiilor făcute de președintele PNL Ludovic Orban, care vrea arestarea premierului PSD Viorica Dăncilă, făcând o plângere penală pe numele primului-ministru al României, pentru trădare. Discuțiile au apărut în urma anunțului Guvernului României, care intenționează să mute ambasada României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim. Această decizie vine în urma intenției, deja materializate, a Statelor Unite ale Americii, care au făcut același lucru", transmite PSD Maramureş într-un comunicat.

PSD Gorj îl acuză pe Klaus Iohannis că doreşte să dea jos guvernul PSD "prin mijloace care afectează grav statul de drept".

"Klaus Iohannis a dorit și dorește ca, prin mijloace care afectează grav statul de drept, să dea jos un guvern ales, care face performanță pentru România și care a mărit veniturile românilor. Klaus Iohannis a dorit și dorește să pună în loc guvernul său, care să blocheze mărirea salariilor și a pensiilor și să perpetueze abuzurile din Justiție.Să ne amintim cum guvernul legitim al PSD a fost dat jos cu o înscenare judiciară făcută de procurorii DNA premierului de atunci Victor Ponta. Înscenarea a fost demontată de instanță, dar, între timp, guvernarea a fost pierdută, România a pierdut un an, a stagnat un an cu guvernarea scoasă din pălărie de Klaus Iohannis", susțin cei de la PSD Gorj.

România, datoare vândută UE. Împrumutul URIAŞ pe care ţara noastră trebuie să îl restituie

Ludovic Orban este criticat de organizaţia PSD Arad despre care, social-democraţii susţin că nu are o conduită care să onoreze un lider de partid politic.

"Într-un context total nepotrivit, cu un limbaj eminamente suburban şi conform unor metode de acţiune reprobabile, care nu au nimic de-a face cu orice confruntare politică echitabilă, liderul PNL, Ludovic Orban, a dat dovadă că nu se ridică la înălţimea funcţiei pe care o ocupă. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, califica demersul impardonabil al liberalului împotriva premierului României, drept o prostie. Exact asta şi este! Subliniem ferm, acest tip de conduită nu onorează niciun lider politic care pretinde că ar avea un cuvânt de spus în societatea românească şi demonstrează cât de jos a fost capabil să coboare preşedintele PNL pe scara ridicolului şi a degradării morale", susţine PSD Arad.

Social-democraţii din Harghita caracterizează plângerea făcută de Ludovic Orban ca fiind "aberantă".

"Plângerea este aberantă deoarece vizează doar începerea unor consultări şi proceduri de mutare a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, şi nu o decizie guvernamentală care să intre în contradicţie cu legile ţării. Organizaţia Judeţeană Harghita a Partidului Social Democrat îşi exprimă sprijinul ferm, total şi necondiţionat faţă de Guvernul Viorica Dăncilă", se arată în comunicatul remis de PSD Harghita.

SCUT pentru Viorica Dăncilă: Unul dintre miniștrii preferați ai lui Klaus Iohannis spune că 'asistăm la coborârea luptei politice la cel mai abject nivel'

PSD Dâmboviţa cataloghează plângerea penală depusă de Ludovic Orban pe numele premierului Viorica Dăncilă drept o ”tentativa predictibilă de preluare abuzivă a puterii de stat” şi susţine că acuzaţia adusă este ”halucinantă”.

”Organizaţia judeţeana Dâmboviţa a PSD a luat act fără surprindere de tentativa predictibilă de preluare abuzivă a puterii de stat exercitată la comanda Preşedintelui Klaus Werner Iohannis de liderul penibil al Partidului Naţional Liberal, fost partid istoric al României”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, joi seară, de filiala condusă de Adrian Ţuţuianu.

În documentul citat, social-democraţii din Dâmbovița opinează că motivaţia gestului liderului PNL o constituie ”necesitatea de a aduce servicii sistemului statului paralel de către oameni vulnerabili, pentru împiedicarea intrării în vigoare a modificărilor la legile justiţiei, care consacră răspunderea juridică a magistraţilor care comit abuzuri”.

În acest context, PSD Dâmboviţa consideră demersul drept unul predictibil şi susţine că Partidul Naţional Liberal ”nu mai reprezintă o alternativă politică democratică în România, ci exponentul unui sistem de putere nedemocratic şi al unui mod periculos de încercare de preluare a puterii politice, fără alegeri libere şi democratice”.

În ceea ce-l priveşte pe Ludovic Orban, social-democraţii dâmboviţeni îl cataloghează drept ”apărătorul ruşinos al statului paralel” şi susţin că acuzaţia de înaltă trădare pe care liderul PNL o aduce premierului Dăncilă este ”halucinantă, un gest antinaţional de natură a pune sub semnul întrebării Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii şi respectiv cel cu Statul Israel”.

Organizaţia PSD Bihor condamnă "tentativa ticăloasă de preluare a puterii de stat exercitată la comanda preşedintelui Klaus Werner Iohannis de către liderul penibil al Partidului Naţional Liberal, fost partid istoric al României transformat, din păcate, în partid marionetă", în timp ce PSD Hunedoara spune că a luat act de "gestul primitiv din punct de vedere politic al susţinătorului ruşinos al statului paralel, Ludovic Orban, care, în lipsa unei experienţe de lider politic, a găsit de cuviinţă să depună o plângere penală halucinantă împotriva premierului.

PSD Bihor susţine, într-un comunicat de presă transmis vineri dimineaţă, că "PNL se compromite total şi renunţă să mai fie o alternativă politică democratică în România şi se transformă, în schimb, în exponentul unui sistem de putere nedemocratic şi al unui mod periculos de încercare de preluare a puterii politice, fără alegeri libere şi democratice, în dispreţ pentru opţiunea suverană exprimată în alegeri de români".

Reprezentanţii PSD Bihor mai spun că acuzaţia de înaltă trădare adusă premierului de către "măscăriciul" Ludovic Orban este un gest disperat şi ridicol şi îşi exprimă "sprijinul necondiţionat pentru Viorica Dăncilă, pentru guvernul legitim pe care îl conduce şi pentru Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Partidului Social Democrat".

"Vreau să reafirm angajamentul nostru ferm şi total, alături de toţi membrii şi simpatizanţii PSD, pentru stabilitate politică şi continuarea guvernării PSD-ALDE, guvernare care a dovedit că poate produce rezultate, în interesul României şi al cetăţenilor români", arată liderul PSD Bihor, Ioan Mang.

La rândul lor, liderii PSD Hunedoara transmite că a luat act de "gestul primitiv din punct de vedere politic al susţinătorului ruşinos al statului paralel, Ludovic Orban, care, în lipsa unei experienţe de lider politic, a găsit de cuviinţă să depună o plângere penală halucinantă împotriva premierului".

Ei spun că acuzaţiile de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului demonstrează neseriozitatea unui demers care poate arunca ţara în haos. Mai mult, acesta este un gest antinaţional de natură a pune sub semnul întrebării Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii şi respectiv cel cu Statul Israel, mai susţin reprezentanţii PSD Hunedoara.

"Prin gestul lui Ludovic Orban se urmăreşte intimidarea premierului Viorica Dăncilă, după ce nu s-a executat când Klaus Iohannis i-a cerut demisia. Premierul României nu poate renunţa la mandatul primit din partea românilor şi validat de Parlamentul României doar pentru că strategia electorală a candidatului Klaus Iohannis are nevoie de o ruptură pe care să o speculeze. Ghinion! (...) În acelaşi timp, acesta este un moment al adevărului şi pentru Ministerul Public si Procurorul General al României. Ne exprimăm speranţa că acesta din urmă va acţiona cu respectarea strictă a prevederilor legii, va veghea la garantarea unei independenţe reale a Parchetului şi nu va fi părtaş la tentativa de preluare nedemocratică a puterii politice", afirmă liderul PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.