Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aglomeraţie la frontieră - românii care lucrează în străinătate au început să vină acasă de sărbători

NEWS ROMANIA
control frontieră

Principalele punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad sunt aglomerate, vineri, pe sensul de intrare în ţară, autorităţile precizând că au început să vină acasă pentru sărbători mulţi dintre românii care lucrează în străinătate, în acest sens fiind luate măsuri pentru a se fluidiza traficul

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I (DN7) este cea mai mare aglomeraţie la traficul uşor şi turistic, timpul de aşteptare pentru controlul documentelor fiind de cel puţin o oră. Aici sunt disponibile două artere de intrare în ţară pentru autoturisme şi autocare.

La Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, se aşteaptă aproximativ 40 de minute pentru a se intra în România, deşi sunt disponibile cinci artere de intrare.

"Avem un număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră pe sensul de intrare în ţară, în contextul în care se apropie sărbătorile de iarnă şi mulţi cetăţeni români stabiliţi în alte ţări se întorc acasă pentru a fi alături de familiile lor", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

El a precizat că s-au luat măsuri pentru fluidizarea traficului la frontiera cu Ungaria, fiind suplimentat numărul poliţiştilor planificaţi la controlul documentelor de călătorie.

De asemenea, Poliţia de Frontieră Română precizează, într-un comunicat transmis vineri, că în această perioadă numărul poliţiştilor de frontieră a fost suplimentat la 3.800 la nivelul întregii ţări.

"În contextul în care se vor crea aglomerări, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. La graniţa cu Ungaria şi Bulgaria formalităţile de frontieră se derulează în comun cu autorităţile din statele vecine, sens în care reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu omologii unguri şi bulgari, pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului (suplimentarea arterelor şi a personalului aferent)", a transmis sursa citată.

Pentru că în zilele următoare sunt preconizate creşteri tot mai mari ale valorilor de trafic, cei care vin în România sunt sfătuiţi să consulte aplicaţia online care monitorizează timpii de aşteptare la graniţe, care poate fi găsită pe site-ul Poliţiei de Frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.