Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marine Le Pen, lidera opoziției din Franța, CONDAMNĂ agresiunea împotriva lui Emmanuel Macron: 'Inadmisibil'

Vox
Emmanuel Macron Marine Le Pen

Marine Le Pen, unul dintre liderii opoziţiei din Franţa, a condamnat vehement, marţi, agresiunea care l-a vizat pe preşedintele Emmanuel Macron, catalogând incidentul drept "inadmisibil", anunță Mediafax.

"Este inadmisibil să fie atacat fizic preşedintele Republicii. Eu sunt principala opozantă a lui Emmanuel Macron, dar este preşedinte. Îl putem combate politic, dar nu putem îngădui nici cea mai mică violenţă la adresa lui", a afirmat Marine Le Pen, prin Twitter.

"Chiar dacă dezbaterile politice pot fi dure, nu trebuie în niciun caz să tolerăm violenţa fizică. Condamn ferm agresiunea fizică intolerabilă care l-a vizat pe preşedintele Republicii", a subliniat Marine Le Pen, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost agresat de un individ, marţi, în cursul unei deplasări, iar agenţii serviciilor de securitate au anunţat reţinerea a doi suspecţi după incident.

Incidentul a avut loc în timpul unei vizite pe care Emmanuel Macron a efectuat-o în localitatea Tain-l'Hermitage, situată în regiunea Drôme, în sud-estul Franţei. Un individ a părut să îl pălmuiască pe Emmanuel Macron în timp ce preşedintele dădea mâna cu el. Palatul Elysée a comunicat că Emmanuel Macron a fost vizat de o "tentativă de pălmuire", sugerând că preşedintele a reuşit să se ferească de agresiune, potrivit cotidianului Le Parisien. Agenţii de securitate au intervenit imediat pentru protejarea preşedintelui Franţei.

Doi suspecţi au fost reţinuţi după incident, au declarat surse citate de postul BFMTV. Autorităţile franceze încearcă să afle motivul agresiunii.

Emmanuel Macron se află în a doua etapă a unui "tur al Franţei", un turneu care are rolul de a "lua pulsul ţării", conform Palatului Elysée. Opoziţia consideră că este un turneu electoral, înainte cu două săptămâni de alegerile regionale şi cu mai puţin de un an înaintea scrutinului prezidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.