Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agresorul elevelor din școlile bucureștene este recidivist: Bărbatul a mai fost condamnat pentru perversiuni sexuale

elevi

Mai multe incidente scandaloase au dus la arestarea unui tânăr de 33 de ani, aflat în subordinea Primăriei Sectorului 1, potrivit stirileprotv.ro.

Individul a încercat să ademenească mai multe copile de 12 și 13 ani care învață la o școală din nordul Bucureștiului. Ulterior, polițiștii au descoperit au de-a face cu un recidivist.

Condamnarea pentru perversiuni sexuale nu l-a oprit însă să angajeze la Administrația Piețelor, unde a fost până miercuri șofer.

În doar câteva ore, 5 fete au reclamat faptul că au fost abordate de un individ. Elevele le-au spus profesorilor și părinților că respectivul a încercat să se dezbrace în fața lor și le-a pus mai multe întrebări cu tentă sexuală.

În aceeași zi, cinci părinți au depus plângeri la poliție, după ce individul încerca să ademenească fetele, prin gesturi și vorbe nepotrivite. S-a întâmplat într-o zonă selectă din Capitală, foarte aproape de Cartierul Primăverii. Bărbatul acționa mai mult pe lângă școli.

Turcan TAIE în carne vie: 'Din 4 ianuarie nicio instituție a statului nu va mai face politică de partid'

Polițiștii de la Biroul de Agresiuni Sexuale au identificat repede un suspect. Este vorba despre un tânăr de 33 de ani, cu un cazier plin de infracțiuni sexuale. După ce a fost reținut, polițiștii special instruiți să comunice cu victimele agresiunilor sexuale au mers la școală cu fotografia lui, iar copilele l-au recunoscut.

Înainte să fie reținut, tânărul de 33 de ani lucra la o instituție din subordinea Primăriei Sectorului 1, mai exact la Administrația Piețelor din Sectorul 1. A fost angajat aici ca șofer, deși avea antecedente penale.

Flori Toma, Șef Serviciu Administrația Piețelor S1: „Este angajat din ianuarie 2017. Nu i-am cerut cazier pentru că aici este detașat de la altă firmă și așa e procedura, nu se cere.”

Istoricul penal începe din urmă cu 10 ani. Pentru perversiuni a fost condamnat și a ajuns după gratii. A ieșit în octombrie 2016, dar a recidivat. Anul trecut a încercat să corupă alte cinci fetițe, în același fel. Dosarul este încă pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, iar el, chit că are antecedente, era cercetat în libertate.

Pe rețele sociale, tânărul afișa o viață de cuplu perfectă. Din păcate, este încă un caz care demonstrează incapacitatea statului de a gestiona cazurile agresorilor sexuali.

Gabriel Diaconu, psihiatru: „Țara noastră are o lungă listă de lipsuri, consiliere, medicamentație, probațiune, evaluări psihologice, o listă care îi face pe indivizii cu probleme sexuale să recidiveze și să se întoarcă în închisoare.”

După scandalul polițistului pedofil, în Parlament a fost adoptată Legea registrului agresorilor sexuali. Polițiștii au la dispoziție un an ca să finalizeze acest registru și să înceapă monitorizarea periodică a celor condamnați pentru infracțiuni sexuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.