Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcan TAIE în carne vie: 'Din 4 ianuarie nicio instituție a statului nu va mai face politică de partid'

stiripesurse.ro
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că sunt în analiză contracte pe care Poșta Română și Casa de Pensii să le încheie, astfel încât zvonurile privind neplata pensiilor și reducerea salariilor să înceteze. Ea a precizat că există informații conform cărora agenții poștali ar dezinforma cetățenii, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Rareș Bogdan îi toacă mărunt pe liderii PSD: Acestor biete viețuitoare li se pare o chestiune firească .

„De aceea, toate semnalele pe care le-am primit din teritoriu, că agenți poștali fac politica PSD în teritoriu, că amenință cu neplata pensiilor sau răspândesc știrea falsă că pensiile se vor micșora sau nu se vor plăti trebuie să înceteze și această obligație de a înceta zvonistica este de natură contractuală și a fost solicitată expres Directorului Poștei Române. Sunt două contracte în evaluare în momentul de față, cel al Poștei Române și cel între Casa de Pensii și directorul Poștei Române, care trebuie respetate, astfel încât cetățeanul să știe că în România pensiile se plătesc, pensiile nu întârzie la plată, indiferent cine conduce o instituție, obligația contractuală de a respecta cetățeanul este sfântă”, a spus Raluca Turcan, la Guvern, după întrevederea dintre ministrul Muncii și directorul Poștei Române cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii.

Potrivit vicepremierului, întrevederea a avut loc pentru a clarifica fake-news-ul legat de neplata pensiilor și a salariilor, pe care agenții poștali le-ar fi făcut în favoarea PSD.

„Am avut astăzi la Guvern o întâlnire a ministrului Muncii cu directorul Poștei Române și cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii pentru a clarifica odată pentru totdeauna seria intoxicărilor care invadează spațiul public, anume cea legată de neplata pensiilor sau de reducerea salariilor. Evident că subiectul principal a fost cel legat de pensii. Solicitarea către reprezentanții celor două instituții a fost una clară: din 4 noiembrie, nicio instituție a statului român nu face politică de partid în îndeplinirea contractuală pe care o are în interes public”, a subliniat Turcan.

Citește și: A apărut dovada! Documentul care lovește direct în Viorica Dăncilă

Aceasta a avertizat cetățenii să nu mai ia în seamă aceste manipulări.

„ Dorim să tragem un semnal de alarmă să nu mai cedeze oamenii în fața manipulărilor tipis pesediste că acest guvern intenționează să taie pensii sau salarii. Există o situație economică dificilă, dar pentur că știm să guvernăm toate angajamentele asumate prin lege se vor respecta. Aceasta este concluzia pe care astăzi am tras-o”, a conchis Raluca Turcan.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat că toate pensiile și salariile vor fi livrate la timp și a precizat că își dorește ca „manipularea” din spațiul public privind eventuale întârzieri ale plăților să înceteze, deoarece există și alte subiecte care pot fi exploatate politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.