Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ahmet, un musulman din România, nu înţelege de ce sunt supăraţi creştinii că Sfânta Sofia a fost transformată în moschee

wwww.travelandynews.com
Bazilica Sf. Sofia, Turcia

Ahmet, un musulman din România, nu înţelege de ce sunt supăraţi creştinii că Sfânta Sofia a fost transformată în moschee. Cica Ahmet, un cetăţean turc stabilit în România, susţine decizia preşedintelui Erdogan, anunță MEDIAFAX.

Cica Ahmet este unul dintre cei aproape 30.000 de turci care locuiesc în ţara noastră. A venit acum 32 de ani, iar la Bucureşti face ce ştie mai bine: are un fast-food cu mâncare turcească.

Citește și: Replică dură din partea USR PLUS, despre anunțul lui Ludovic Orban : ‘PNL prezintă sondaje măsluite’ .

Ahmet spune că respectă religia creştină, dar nu înţelege supărarea creştinilor că Sfânta Sofia a devenit din nou un loc de rugăciune pentru musulmani.

„Pentru noi, musulmanii, e foarte important un loc pentru rugăciune. E foarte important. Acesta a fost de pe timpul Sultanului Mehment”, spune Cica Ahmet.

De altă părere este Alev Burmambet, reprezentantă a comunităţii musulmane din România. Ea consideră că decizia preşedintelui turc este o mişcare politică și va dezamăgi milioane de creştini.

„Conversia Hagia Sofia în moschee este un subiect foarte discutat. Este o mişcare politică ce va dezamăgi milioane de creştini din întreaga lume”, a declarat aceasta.

Citește și: Cristoiu: ‘Este clar că se țintește scaunul dlui Cercel. Deja a apărut un concurent și trebuie neapărat să plece’

Mii de credincioşi musulmani s-au adunat din toată Turcia în jurul fostului muzeu Sfânta Sofia, transformat în lăcaş de rugăciune.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a participat la rugăciunile inaugurale însoţit de aproximativ 500 de demnitari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.