Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inteligența Artificială amenință cu 'extincția' polițiștii. Primul 'agent super special' și-a început activitatea în Spania / VIDEO

Caine robot politist Spania

Inteligența Artificială ar putea conduce la pierderea anumitor locuri de muncă. Și polițiștii ar putea fi vizați de restructurări. Momentan, un ajutor în sprijinul Poliției Locale este primul 'agent super special' - un câine robot care îi "oprește" pe cei care folosesc scutere în centrul orașului.

Cercetătorii de la Universitatea din Malaga au dezvoltat acest câine-robot care va patrula în mod autonom pe străzile din Malaga, Spania, deși se află încă în faza de testare.

Malaga are un nou tip de polițist. Agentul super special este un câine robot care este echipat cu tehnologie de ultimă oră și dezvoltat în cadrul rețelei 5G. Această mașinărie sosește pentru a sprijini supravegherea și apărarea centrului orașului. Cu capacități autonome și numeroși senzori, acest robot va ajuta poliția să se asigure că cetățenii și turiștii respectă toate normele de siguranță.

Este vorba despre proiectul 5G Tactile, conceput de Institutul de Tehnologie și Inginerie Software (ITIS) al Universității din Malaga, în colaborare cu Unitatea de Apărare și Securitate a Telefónica și cu IMM-ul spaniol Alysis, cu finanțare din fondurile Next Generation (Programul UNICO 6G). Acest proiect include prezența, în faza de testare, a unor roboți capabili să asiste Poliția Locală în patrularea pe străzile capitalei.

Acest câine-robot, care nu are încă un nume, va putea face ronduri de supraveghere în tot centrul orașului Malaga datorită rețelei private 5G care a fost dezvoltată de ITIS al UMA și care este desfășurată de la Calle Larios până la Plaza de Uncibay. Inițial, acest nou agent special va însoți Poliția Locală în diferite sarcini și va fi controlat de un operator. Ulterior, cu ajutorul inteligenței artificiale, acesta va putea face trasee autonome.

Printre funcțiile sale se vor număra înregistrarea video, analizarea imaginilor și detectarea unor situații preconfigurate, inclusiv jafuri și spargeri.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.