Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ai gastrită? Află care sunt cele mai bune leacuri

arsuri stomac

Gastrita este o inflamație a mucoasei care protejează pereții stomacului. Se manifestă prin durere și senzație de arsură, în partea superioară a abdomenului, fiind însoțită adesea de greață, balonare sau eructație. Toate aceste simptome pot fi alinate cu ajutorul remediilor naturale.

Folosește-te de câteva leacuri la îndemână, care și-au dovedit încă din cele mai vechi timpuri eficiența:

Sucuri de crudități 

Dintre acestea, cele mai populare sunt sucul de varză și cel de cartof crud. Se beau câte 50 ml (un sfert de pahar) de suc de varză (obținut cu ajutorul storcătorului electric) cu 30 de minute înainte de masă, iar la o oră după masă beau 50 ml de zeamă de cartofi (obținută din cartof ras și scurs bine). Se recomandă o cură de 2-3 zile, în care să se consume des aceste sucuri care reduc aciditatea (au efect alcalin), reglează digestia și repară epiteliile gastrice.

Sucuri verzi

Cel de orz verde este recomandat în gastrită datorită efectului calmant și antiinflamator. Se obține din tulpinile verzi de orz, cu ajutorul storcătorului electric cu centrifugă. Se beau câte 200 ml de suc pe zi, în reprize, durata unui tratament fiind de minimum 12 zile. Clorofila pe care o conține din belșug orzul verde contribuie la regenerarea mucoasei gastrice, arată cercetările, scrie femeia.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.