Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ai răceală, gripă sau coronavirus? Experții explică cum faci diferența

one.ro
tuse raceala gripa

O răceală banală, o gripă sau coronavirus. Toate au simptome similare în fazele ușoare, ceea ce le face greu de deosebit.

Epidemiologul Abdul El-Sayed a explicat în presa străină că febra, starea de oboseală, durerea de cap, durerea mușchilor, gâtul iritat și nasul înfundat sunt simptome comune. „Persoanele care simt dureri în piept, în special cele care au o tuse seacă, trebuie însă neapărat să meargă la medic”, a explicat doctorul. El a adăugat că și dificultățile în respirație sunt un indicator pentru consultarea urgentă a medicilor.

Potrivit acestuia, cel mai sigur este ca atunci când ai semne de îndoială să îți faci un test Covid. Și, cel mai important, dacă îți curge nasul sau doar te dor mușchii, indicat ar fi să eviți câteva zile să intri în contact cu alte persoane, pentru a fi sigur că nu le dai și altora virusul în caz că îl ai.

La copii, care suportă foarte bine infecția cu Covid-19 și au simptome ușoare, chiar și nasul înfundat este un motiv suficient pentru a le efectua un test.

Epidemiologul a mai declarat că încă nu se cunosc suficiente lucruri despre varianta Omicron, motiv pentru care el recomandă precauție în momentul în care nu se simțim bine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.