Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AID intervine în favoarea româncei căreia i s-a luat copilul de către judecătorii români

judecatori

AID va sesiza Autoritatea Națională pentru Protectia Drepturilor Copilului, Parchetul General, Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat și Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților în cazul Cristescu – Hector Bitar de la Pena, o hotărâre judecătorească în defavoarea mamei și a copilului de numai 2 ani.

Citeşte şi: Tun dat de Victor Ponta: Bani pentru academicienii lui Oprea

Decizia Tribunalului București de marți, 9 februarie a.c., de a-i lua copilul unei românce și a-l trimite în Mexic la tată, fiul unui miliardar din acea țară, Hector Bitar de la Pena, a scandalizat opinia publică. Astfel, conform informațiilor din mass-media, deși procurorul de caz a recomadat ca fetița să rămână la mamă, instanța a decis ca în termen de două săptămâni, fiica, de numai 2 ani, a Irinei Cristescu să fie trimisă la tatăl său, care nici măcar nu a participat la procesul din România, fiind reprezentat de un avocat din oficiu.

Citeşte şi: OFICIAL Dacian Cioloş şi-a numit trei oameni importanţi în poziţii cheie

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) respectă hotărârile instanțelor de judecată ca fiind supreme, dar în același timp consideră inacceptabilă o hotărâre prin care un copil de numai 2 ani este trimis să locuiască cu tatăl acestuia, care, potrivit experților din acest caz, ar avea "comportamente conflictual violente". Mai mult, odată ajunsă din Mexic în SUA, mama copilului, în baza documentelor deținute care dovedeau amenințările și violența lui Hector Bitar de la Pena, chiar FBI-ul hotărește că mama are dreptate și o îndrumă mai departe să vină în România cu copilul. Nu înțelegem din hotărârea instanței de unde reiese interesul copilului să locuiască cu un personaj periculos. Asociația pentru Implementarea Democrației va solicita Consiliului Superior al Magistraturii verificarea de urgență, prin intermediul Inspecției Judiciare, procedurile folosite de către instanța de judecată în acest caz, precum și luarea de măsuri urgente în interesul copilului.

Citeşte şi: Ce mesaje trimit oamenii lui Traian Băsescu alegătorilor din București / FOTO

De asemenea, AID va sesiza Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat și Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților cu privire la acest caz, anunţă RealitateaTV.

Vezi şi: Măsurile luate de Guvernul Cioloş pentru alegerile locale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.