Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Căruceru: 'Atrageți atenția președintelui României că joacă la ruleta politică siguranța națională a României și viețile soldaților români!'

Aida Caruceru PSD

Deputatul Aida-Cristina Căruceru (Grupul parlamentar al PSD), secretar al Comisiei juridice, de disciplină și imunități și vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, a subliniat, în cadrul declarației politice pe care a susținut-o miercuri, 27 februarie, efectele blocării Bugetului de stat de către președintele Klaus Iohannis. „La finalul săptămânii trecute, președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a reușit “performanța” de a săvârși un dublu atentat: atât unul economic și social, cât și unul la adresa siguranței naționale, totul doar de dragul campaniei sale electorale. Dați-mi voie să fiu explicită, pentru a vedea că nu folosesc cuvinte mari: atentatul economic și social este generat de faptul că blocarea bugetului de stat și a celui al asigurărilor sociale înseamnă blocarea majorărilor de pensii și salarii. Asta înseamnă, pe scurt, că muncitorii români nu se pot bucura de salariile mărite, iar părinții și bunicii acestei țări nu se pot bucura de o bătrânețe mai liniștită. În plus, prin sabotarea bugetului de stat este sabotată și educația națională și sistemul național de sănătate, care în acest an aveau alocări bugetare record”, a arătat deputatul social-democrat.

Deputatul PSD Aida Căruceru a susținut faptul că: „Cel mai grav însă, este atentatul la siguranța națională, pentru că blocarea bugetului de stat înseamnă și blocarea bugetului Ministerului Apărării Naționale, cel care trebuie să aloce cei minimum 2% din PIB pentru înzestrare, potrivit angajamentelor asumate în fața NATO și mai înseamnă și blocarea bugetului Ministerului Economiei, care coordonează industria națională de apărare, care trebuie să realizeze investițiile necesare pentru a putea oferi produse bune militarilor români. Cu atât mai ipocrit este gestul șefului statului, cu cât chiar la începutul mandatului său de președinte, domnul Iohannis a cerut un pact politic tuturor partidelor pentru alocarea a 2% din PIB pentru Apărare!”

Citește și: Ciprian-Constantin Șerban: 'Viziunea socialistă a reprezentat întotdeauna o alternativă pentru Europa'

„Cu alte cuvinte, militarii români care își riscă viața în teatrele de operațiuni din străinătate sunt puși în pericol de gestul nesăbuit al președintelui. Și de ce se întâmplă toate acestea? Pentru că domnul Iohannis a decis să înceapă campania electorală pentru prezidențiale și vrea să se erijeze în luptătorul anti-PSD, fără să țină cont de faptul că acest buget nu este bugetul PSD, ci este bugetul României”, a declarat deputatul Aida Căruceru.

În încheiere, deputatul PSD a transmis: „Stimați colegi, în special din cadrul partidelor de Opoziție, vă rog, atrageți atenția președintelui României că joacă la ruleta politică siguranța națională a României și viețile soldaților români!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.