Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Air India: 'Părul grizonat nu este permis'. Noile condiții impuse personalului companiei

jetlinemarvel.net
air india avion

Conglomeratul indian Tata Group a preluat Air India în luna ianuarie. Noii proprietari se orientează către aspectul personalului de cabină, ca parte a unei încercări de a îmbunătăți serviciile și reputația companiei aeriene, potrivit The Hindustan Times, anunță businessinsider.com.

O nouă broșură de 40 de pagini a fost distribuită personalului după o reuniune privind politica de îngrijire în octombrie. Broșura prezintă o serie de noi reguli de îngrijire pe care personalul trebuie să le respecte atât în timpul turei, cât și în afara acesteia, potrivit The Hindustan Times. Unele reguli se concentrează pe părul personalului de cabină, în special dacă acesta indică îmbătrânirea. Ghidul prevede: "Părul grizonat nu este permis. Părul cărunt trebuie să fie vopsit în mod regulat într-o nuanță [naturală]. Culorile la modă și henna nu sunt permise", se arată în raport.

Potrivit The Times, membrilor de sex masculin ai echipajului de cabină al Air India cu părul în retragere li s-a spus să opteze pentru un "aspect mai curat" și să se radă pe cap. "Membrii echipajului cu linia părului adânc retrasă și cu pete de calviție masculină trebuie să păstreze un aspect curat ras în cap/bald. Capul trebuie să fie ras zilnic. Nu este permisă tunsoarea Crew", se arată în noile reguli.

Personalul a fost informat că nu sunt permise bărbile sau umbrele de la ora cinci, potrivit The Hindustan Times, una dintre reguli precizând că: "Nu este permisă barba: "Echipajul masculin trebuie să aibă asupra sa o trusă de bărbierit la fiecare zbor".

Personalul feminin ar trebui să evite părul blond, nodurile înalte de sus și cocurile joase, mai scrie The Times. Membrii de sex masculin ai echipajului de cabină au voie să poarte verighete. Bărbații pot purta doar brățări pot un simbol al credinței Sikh. Brățările trebuie să aibă o lățime maximă de 0,5 cm și nu se pot lăuda cu logo-uri, pietre sau desene. Nu este permisă nicio altă bijuterie masculină, a relatat The Hindustan Times.

La începutul acestui an, Tata Group a distribuit o nouă politică care prevedea ca personalul de cabină al Air India să fie supus unor controale privind indicele de masă corporală și greutatea înainte de zboruri.

Air India a argumentat că un echipaj supraponderal ar putea reprezenta un pericol în caz de urgență, dar sindicatul echipajului de cabină al Air India a obiectat, invocând preocupări legate de sănătatea mentală a membrilor echipajului și de lipsa unui profesionist medical prezent la verificări, a relatat anterior India Today.

În afară de aspectul fizic, noile orientări prevăd că personalul nu ar trebui să posteze online despre problemele companiei, politică sau religie, a adăugat The Hindustan Times. Un angajat al Air India a declarat pentru The Hindustan Times că unii angajați consideră că regulile sunt prea stricte: "Unii cred că este necesar pentru construirea imaginii companiei aeriene, dar alții consideră că este puțin cam mult."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.