Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeronava Airbus A321XLR a efectuat zborul inaugural

Airbus
A321XLR Airbus

Primul avion Airbus de tip A321XLR (Extra Long Range) a realizat cu succes primul zbor. Aeronava, MSN 11000, a decolat de pe aeroportul Hamburg-Finkenwerder la ora 11:00 CET pentru un zbor–test care a durat patru ore și jumătate. Echipajul aeronavei i-a inclus pe piloții de încercare Thierry Diez și Gabriel Diaz de Villegas Giron, precum și pe inginerii de test Frank Hohmeister, Philippe Pupin și Mehdi Zeddoun. În timpul zborului, echipajul a testat comenzile de zbor, motoarele și sistemele principale ale aeronavei, inclusiv limitele anvelopei de zbor, atât la viteză mare, cât și la viteză mică.

Philippe Mhun, EVP Programs and Services Airbus a declarat: „Acesta este un pas major pentru familia de aeronave A320 și clienții săi din întreaga lume. Imediat ce A321XLR devine operațional, companiile aeriene vor putea oferi confort pe distanțe lungi pe aeronavele cu un singur culoar, datorită cabinei sale unice Airspace. A321XLR va deschide noi rute cu parametri financiari și performanță de mediu imbatabile.” Se prevede ca aeronava să devină operațională la începutul anului 2024.

A321XLR este următorul pas evolutiv în familia de aeronave A320neo cu un singur culoar, îndeplinind cerințele pieței pentru o rază de acțiune și sarcină utilă sporite, creând mai multă valoare pentru companiile aeriene permițând servicii viabile din punct de vedere economic pe rute mai lungi decât orice alt model de aeronavă comparabil.

A321XLR va oferi o autonomie fără precedent pentru aeronave cu un singur culoar, de până la 4,700 nm (8,700 km), cu un consum de combustibil/loc cu 30% mai mic comparativ cu generația anterioară, precum și reducerea emisiilor de NOx și a zgomotului. Până la sfârșitul lunii mai 2022, A320neo Family a acumulat peste 8.000 de comenzi de la peste 130 de clienți din întreaga lume. A321XLR a adunat peste 500 de comenzi de la peste 20 de clienți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.