Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Airbus minimalizează temerile privind livrările de titan din Rusia și se așteaptă ca modelul A350 să crească vânzările companiei

airbus A350

Christian Scherer, directorul comercial al grupului aeronautic european Airbus, şi-a exprimat luni optimismul privind vânzările noului avion cargo A350, după ce rivalul Boeing a lansat o versiune cargo concurentă a viitoarei sale aeronave 777X, transmite Reuters, citat de Agerpres.

"Da, ne aşteptăm să vedem mai multe comenzi pentru A350", a declarat Scherer, în ajunul deschiderii Salonului aeronautic de la Singapore, fără a da detalii suplimentare.

De asemenea, Scherer a explicat că nu este în mod fundamental îngrijorat de problemele din lanţurile de aprovizionare, când a fost întrebat dacă livrările de titan din Rusia ar putea fi afectate în eventualitatea impunerii de către Occident a unor sancţiuni Moscovei, în urma tensiunilor privind Ucraina.

Airbus şi-a menţinut pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai mare producător global de avioane comerciale, după ce luna aceasta a anunţat că livrările au crescut cu 8% în 2021, la 611 unităţi.

Rivalul american Boeing a livrat peste 302 aeronave în primele 11 luni din 2021.

Airbus a anunţat că şi-a depăşit ţinta propusă pentru 2021, privind livrarea a 600 de avioane.

Grupul aeronautic european a primit comenzi pentru 771 de aeronave anul trecut, însă, în urma anulărilor, a rămas cu un total net de 507. Cererea extrem de redusă pentru călătorii aeriene, din cauza pandemiei, a afectat semnificativ comenzile noi.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri şi mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.