Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Airbus și Renault lucrează la o nouă generație de baterii electrice pentru mașini și avioane

Airbus
airbus renault baterii

Constructorul european de avioane Airbus (AIR.PA) a anunțat miercuri un parteneriat cu producătorul auto francez Renault (RENA.PA) pentru a dezvolta o nouă generație de baterii electrice pentru mașini și avioane, anunță Reuters.

Echipele de ingineri de la ambele companii își vor uni forțele pentru a maturiza tehnologiile legate de stocarea energiei, unul dintre principalele obstacole în calea dezvoltării vehiculelor electrice cu autonomie mare, a precizat Airbus într-un comunicat.

Potrivit Renault, noul parteneriat va fi "complementar" cu alianța constructorului auto francez cu japonezul Nissan (7201.T), cele două companii purtând discuții privind viitorul alianței lor strategice, care va fi, de asemenea, axată pe vehiculele electrice. "Este complementar cu ceea ce face Nissan în prezent", a declarat un executiv al companiei pentru Reuters.

Colaborarea se va axa pe optimizarea gestionării energiei și pe îmbunătățirea greutății bateriei, studiind în același timp întregul ciclu de viață al viitoarelor baterii și evaluând amprenta de carbon a acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.