Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Airbus, trimis în judecată pentru CORUPŢIE după ce a umflat preţul avioanelor Eurofighter

Ministerul austriac al Apărării va da în judecată grupul aeronautic european Airbus într-un dosar de fraudă şi corupţie în legătură cu o controversată vânzare de avioane de luptă Eurofighter către Austria, a anunţat joi un purtător de cuvânt al ministerului, Michael Bauer, citat de AFP, conform agerpres.

''Vom depune o plângere în justiţie împotriva Airbus'', a declarat Bauer pentru AFP, precizând că dosarul se referă la livrarea, în 2003, a 15 avioane Eurofighter pentru o sumă de 1,7 miliarde de euro. Rezultatele unei anchete a guvernului austriac privind acest contract vor fi prezentate în cursul zilei, a precizat Bauer.

Citeşte şi: SUA trimite tehnică militară în Republica Moldova

Potrivit agenţiei austriece de presă APA, ancheta a arătat că Airbus a umflat artificial preţul pentru aparatele Eurofighter.

La sfârşitul lui ianuarie, Airbus indica faptul că a acceptat o procedură de rectificare fiscală în Germania referitoare la această vânzare de avioane de luptă Eurofighter către Austria, în timp ce tranzacţia este suspectată de ani de zile de eventuale fapte de mită.

Contractul militar, încheiat în 2003 de către EADS în acea perioadă, se referea iniţial la 18 aparate Eurofighter Typhoon în valoare de două miliarde de euro, fiind redus ulterior la 15 aparate pentru suma de 1,7 miliarde de euro. El face obiectul de ani de zile al unei anchete de corupţie deschise de către Parchetul din Munchen (sudul Germaniei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.