Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare de efect pe piața aviației civile - Airc Connect cumpărată de AeroItalia

AeroItalia
AeroItalia

AeroItalia (XZ, Roma Fiumicino) a semnat un Memorandum de Înțelegere pentru achiziționarea a 93,86% din acțiunile firmei românești AirConnect (KS, București Băneasa) contra unei sume încă nedezvăluite, cimentând astfel actualul partneriat al celor două companii aeriene și confirrmând niște zvonuri anterioare cu privire la o eventuală investiție.

„Achiziția finalizată astăzi va permite companiei AeroItalia să-și consolideze prezența pe piața regională italiană și va întări capacitatea noastră de pe Roma Fiumicino”, a spus președintele Marc Bourgade, relatează ch-aviation citat de Rador Radio România.

Cu toate acestea, transportatorul român a declarat de atunci pentru Ch-aviation că "contractul de vânzare-cumpărare de acțiuni este în curs de negociere. Odată semnat, AeroItalia va trebui să plătească prețul pentru a deveni proprietară".

Un purtător de cuvânt a adăugat că orice eventual impact asupra tranzacției legate de AirConnect va fi dezvăluit doar de îndată ce tranzacția va fi finalizată.

Compania aeriană privată italiană va achiziționa, probabil, pachetul de acțiuni de la Iulian Bogdan Năstase, fost avocat la Blue Air (România).

Potrivit portalului BoardingPass.ro din România, în ultimele luni, Năstase cumpărase acțiunile în tranșe de la Florin Necula, Tudor Zamfir Constantinescu, Regional Air Suport SRL, Spark Capital Systems SRL, Karpaten Outgoing SRL și de la Pop Cosmin.

Restul procentului, de 6,14%, este deținut de Alin Crețu, care a contestat vânzarea către Năstase în instanță, la începutul acestui an.

Înființată în 2021 și lnsată în 2022, compania AirConnect a înregistrat, anul trecut, o pierdere netă de 21 de milioane de lei (4,2 milioane de euro).

Potrivit surselor ch-aviation, AirConnect dispune de două avioane ART72-600, care, în prezent, zboară în contul Aeroitalia pe rutele acesteia din Ancona.

Compania aeriană română a declarat recent pentru Ch-aviation că, în 2024, intenționează să-și suplimentezeze avioanele pentru a-și relua operațiunile pe plan intern.

În ceea ce o privește, Aeroitalia operează șase avioane de tip B737-800.

De asemenea, firma închiriază un avion V737-700 de la Hello Jets (H3 București Henri Coandă) și un avion DHC-8Q400 de la Sky Alps (BQ, Bolzano/Bozen), pe termen lung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.