Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajunge în România a doua tranșă de vaccin AstraZeneca: va fi distribuită în 2 centre de vaccinare

AstraZeneca
AstraZeneca vaccin

UPDATE

A doua tranşă de vaccin AstraZeneca a intrat în ţară, joi, cu puţin timp înainte de ora 16.00. Cele 92.400 de doze vor fi distribuite în regiunile Braşov şi Constanţa şi la centrele din Bucureşti.

Autorităţile anunţă că, joi, înainte de ora 16.00, a intrat în ţară a doua tranşă de vaccin AstraZeneca cu care vor fi imunizate persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani.

Dozele de vaccin sunt transportate cu maşina până la Bucureşti şi vor fi distribuite în regiunile Braşov şi Constanţa şi la centrele din Bucureşti.

În 24 de ore de la deschiderea programărilor pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca s-au programat peste 100.000 de persoane.

Știrea inițială

Astăzi, 11 februarie, sosește în România, pe cale terestră, cea de-a doua tranșă de vaccin AstraZeneca, care constă în 92.400 de doze.

Citește și: PNL a pierdut 12% într-un an de zile (sondaje CURS)

În cursul zilei de mâine, 37.800 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Brașov și Constanța, după cum urmează:

- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.800 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 18.000 doze.

Totodată, la Centrul Național de Național de Depozitare București vor rămâne în stoc 54.600 de doze, care vor fi distribuite cabinetelor de vaccinare active la nivelul Capitalei, destinate vaccinării persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, cu vârste cuprinse între 18-55 de ani.

În cabinetele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și din tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade Celsius.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.