Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajuns să joace prin turnee Challanger, Marius Copil l-a eliminat pe Kevin Anderson și s-a calificat în semifinale la Notthingham

Marius Copil

Marius Copil (228 ATP) s-a calificat vineri în semifinala turneului de categorie Challanger, desfășurat pe suprafață de iarbă, de la Notthingham, învingând în sferturile de finală pe sud-africanul Kevin Anderson (100 ATP), favorit numărul 4 al competiției.

Marius Copil s-a impus în 2 seturi, câștigate ambele la tiebreak, cu 7-6 (4), 7-6 (9), la capătul unui meci dramatic, ce a durat două ore și 3 minute, și în care românul a salvat 8 mingi de set ale adversarului său de 2.03 metri înălțime, fost număr mondial numărul 5 și finalist la Wimbeldon (2018) și US Open (2017) și câștigător al altor 6 turnee din circuitul ATP.

Anderson este eroul unui meci maraton de 6 ore și 36 de minute, jucat împotriva americanului John Isner, în semifinala turneului de Grand Slam de la Wimbledon, din 2018, meci considerat al doilea ca lungime, din istoria tenisului modern.

În primul set, Marius Copil a reușit să își valorifice toate game-urile pe propriul serviciu, salvând două mingi de break ale sud-africanului, în game-ul 2. În tiebreak, românul a returnat mai bine, a câștigat două puncte pe serviciul lui Anderson și și-a adjudecat setul cu 7-6 (7-4).

În actul secund, Copil a început mai slab și și-a cedat primul game pe serviciu. La 4-5 pentru Anderson, românul a reușit să contracareze 3 mingi de set, revenind de la 40-0 și egalând.

Setul a ajuns din nou la tiebreak, care a avut un deznodământ dramatic pentru Marius Copil. Acesta a salvat întâi alte două mingi de set ale adversarului său, după care a avut o primă minge de meci nefructificată. Au urmat alte două ocazii de a închide setul pentru Anderson, însă copil s-a mobilizat și de la 8-9, a reușit 3 puncte consecutive, din care primele două minibreak-uri, și a închis partida la următoarea minge de meci.

Marius Copil s-a calificat astfel în semifinala turneului, unde se va confrunta cu americanul Frances Tiafoe (74 ATP, 23 ani).

Pentru calificarea în semifinală, Marius Copil va fi recompensat cu 6.370 euro și 45 puncte ATP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.