Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajunși pe primul lor în sondaje, socialiștii moldoveni cer oamenilor să iasă în stradă/ Dodon: La proteste să iasă cetățenii, iar politicienii să-i susțină

stiri.md
Igor Dodon

Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, a comentat rezultatele ultimului sondaj de opinie publică, dat ieri publicității care relevă o nemulțumire a cetățenilor în raport cu acțiunile actualei guvernări.

Dodon spune că deși cetățenii sunt nemulțumiți de activitatea puterii, nu partidele politice ar trebui să fie cele care organizează proteste antiguvernamentale. Potrivit lui Dodon, protestele cu apartenență politică n-ar face decât să ajute guvernarea să-și justifice eșecul în gestionarea țării, transmite IPN.

Președintele de onoare al PSRM spune că nu trebuie realizate studii sociologice complicate ca să devină clar că cetățenii Republicii Moldova sunt dezamăgiți de acțiunile actualei guvernări, iar criza energetică a lovit dur în imaginea PAS. Totuși, Dodon spune că partidele de opoziție n-ar trebui să organizeze proteste, ci să-i susțină pe oameni să se mobilizeze singuri împotriva guvernării.

„Oamenii se arată dezamăgiți și mă întreabă ce să facă? Dacă ar fi oportun să iasă la proteste? Eu cred că la proteste nu ar trebui să iasă partidele, ci cetățenii simpli care nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă în țară. Dacă va ieși vreo formațiune politică la protest, guvernarea va spune că este vorba despre mâna Moscovei, observați că ei dau vina pe tancurile rusești, pe Putin, pe Gazprom? Un protest organizat de partide nu face decât să ajute actuala guvernare, din acest motiv trebuie să iasă oamenii. Și ei vor ieși, iar politicienii trebuie să-i susțină, dacă ne dorim schimbarea acestei puteri”, a spus Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Primul în Moldova.

Igor Dodon spune că perchezițiile din cadrul diferitor instituții de stat, reținerea și arestul foștilor deputați, dosarul Energocom, în care are statut de bănuit, nu sunt nimic altceva decât tentative ale puterii de a-și camufla incapacitatea de a guverna țara.

„Din datele sondajului este clar că oamenii au conștientizat: cu această guvernare nu vor trăi mai bine. Pentru prima oară în istoria Republicii Moldova, partidul de la guvernare s-a prăbușit atât de rapid în sondaje. Guvernul are abia 6 luni de la învestire, de obicei, primele 6 luni, un an, trendul guvernării este unul ascendent. La alegerile parlamentare anticipate, PAS a obținut 53% din voturi, acum au raitingul mai jos de 36%, au pierdut aproape 20% din electorat. În loc să tragă concluzii, actuala guvernare încearcă să acopere acest declin cu show-uri. Când se majorează tarifele sau prețurile, îl cheamă pe Dodon la Procuratură, vedem fel de fel de rețineri, dar poporul deja înțelege aceste lucruri”, a mai spus Igor Dodon.

Potrivit ultimului sondaj de opinie publică, dacă duminica viitoare în Republica Moldova s-ar organiza alegeri parlamentare, 25,2% din respondenți ar vota Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Alți 22,7% din respondenți ar vota cu Partidul Acțiune și Solidaritate, iar 8,1% și-ar da votul pentru Partidul Șor. Sondajul a fost realizat de CBS-Research, la comanda Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ioan I.C. Brătianu” al Academiei Române, în parteneriat cu IDIS „Viitorul” de la Chișinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.