Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajutoare de stat pentru companii

Inquam Photos / George Calin
eugen teodorovici

Guvernul a semnat primele acorduri de finanţare din 2019 acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Documentele au fost semnate de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Semnarea celor nouă proiecte se încadrează în politica Guvernului de încurajare a investiţiilor cu impact major în economie. Aşa cum am subliniat în repetate rânduri, anul 2019 va fi anul dedicat investiţiilor. De aceea, am prevăzut în buget cele mai mari alocări de la deschiderea schemei până în prezent, astfel încât, toţi cei care vor sa investească în economia românească să o poată face. Vreau să-mi exprim întreaga disponibilitate şi deschidere pentru un parteneriat cu mediul de afaceri în beneficiul românilor.", a declarat Eugen Teodorovici.

Ajutorul total aprobat pentru cele nouă companii se ridică la 151,1 milioane de lei, iar proiectele vor crea 882 noi locuri de muncă și au o valoare totală de 379,1 milioane de lei. De asemenea, aceste proiecte vor contribui cu 175,4 milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite.

"Guvernul PSD - ALDE a reuşit să facă funcţională şi atractivă această schemă de ajutor de stat, atât pentru companiile cu capital românesc, cât şi pentru cele cu capital străin, fapt demonstrat de numărul mare de acorduri semnate. Astfel, în mai puţin de un an, am încheiat acorduri de finanţare pentru 28 de proiecte de investiţii, cu o valoare totală de aproape 3 miliarde de lei. Ajutorul aprobat pentru finanţare din partea statului este de peste un miliard de lei. Relevant este şi faptul că sprijinim, într-o manieră echilibrată, investiţiile cu capital românesc şi străin. Sunt proiecte ce vor genera peste 4.000 de noi locuri de muncă şi au contribuţie la dezvoltarea regională în valoare totală de 1,21 miliarde de lei.", a precizat Viorica Dăncilă, prezentă la ceremonia de semnare a acordurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.