Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajutor pentru familiile de români din Serbia

carte adenium

Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Româneşti (CNMNR) din Republica Serbia a primit, marţi, din partea unei delegaţii de intelectuali din Timişoara, Drobeta Turnu Severin şi Câmpia Turzii, mai multe colete cu abecedare.

Conducătorul delegaţiei, profesorul Mădălina Olteanu, de la Casa Corpului Didactic Mehedinţi, a declarat pentru AGERPRES că acestea vor fi distribuite unui număr de 30 de copii ai unor familii din Banatul Sârbesc care în anul şcolar 2016-2017 urmează să se înscrie în clasa I. "Am făcut această donaţie pentru a determina familiile de români să opteze pentru şcoala în limba română. În această regiune numărul copiilor care învaţă în limba română se află în scădere", a afirmat Olteanu. La rândul său, scriitorul Nicu Ciobanu, reprezentantul CNMNR, a precizat pentru AGERPRES că abecedarele vor fi dăruite familiilor cu o stare social precară din mediul rural.

"Este un gest care nu poate fi uitat. El dovedeşte că în România există oameni de cultură care nu sunt indiferenţi la fenomenele din minoritatea românilor din Voivodina, unde, se observă, din şcoli dispar, din lipsă de elevi, clasele cu predare în limba română", a adăugat Ciobanu, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.