Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al doilea cel mai populat oraş din Africa riscă să fie înghiţit de ape

msecnd.net
Lagos

Lagos, al doilea cel mai populat oraş din Africa, ar putea deveni de nelocuit până în 2100, relatează CNN, potrivit Adevărul.

Inundaţiile paralizează adesea activitatea economică a Lagosului aducând prejudicii în valoare de 4 miliarde de dolari pe an. Capitala economică a Nigeriei, ar putea deveni de nelocuit în următorii 80 de ani din cauza creşterii nivelului mării pe fondul schimbărilor climatice.

În metropola Lagos trăiesc peste 21 de milioane de nigerieni.

La mijlocul lui iulie, principalul cartier de afaceri al Lagosului a fost afectat de ceea ce experţii numesc drept „una dintre cele mai grave inundaţii din ultimii ani”. Conform unui studiu al grupului de cercetare Climate Central, oraşele de coastă situate la o altitudine mică riscă să fie inundate în întregime până în 2100 dacă nivelul mării continuă să crească în ritmul actual.

„Din cauza poluării provocate de activităţile umane care captează căldura, creşterea nivelului mării ar putea, în decurs de trei decenii, să împingă inundaţiile cronice mult mai departe de un teritoriu în care locuiesc în prezent 300 de milioane de oameni”, atrag atenţia autorii studiului. „Până în 2100, regiuni în care locuiesc în prezent 200 de milioane de oameni ar putea să ajungă pentru totdeauna sub linia mareei înalte”, conchid ei.

Potrivit previziunilor, nivelul mării ar urma să crească la nivel global cu peste 2 metri până la sfârşitul secolului în curs.

O parte din litoralul din Lagos se află deja sub ape, cea mai afectată fiind Insula Victoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.