Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al Hilal a câştigat pentru a patra oară în istoria sa Liga Campionilor Asiei la fotbal, un record pentru un club de pe acest continent

wikipedia.org
al hilal

Echipa saudită Al Hilal a câştigat pentru a patra oară în istoria sa Liga Campionilor Asiei la fotbal, un record pentru un club de pe acest continent, învingând în finală, cu scorul de 2-0, formaţia sud-coreeană Phoang Steelers, marţi seara, la Riad, în faţa a 50.000 de suporteri, conform agerpres.

Elevii antrenorului portughez Leonardo Jardim au deschis scorul după doar 16 secunde de joc, prin fundaşul stânga Nasser Eissa Al-Dawsari, care a devenit astfel autorul celui mai rapid gol înscris în această fază a competiţiei.



În repriza secundă, gazdele şi-au dublat avantajul prin malianul Moussa Marega (66), fostul atacant al lui FC Porto fiind titular în atacul lui Al Hilal alături de francezul Bafetimbi Gomis.

Al Hilal cucerise anterior trofeul Ligii Campionilor Asiei în 1992, 2000 şi 2019, ultimul sub comanda antrenorului român Răzvan Lucescu, după o finală câştigată în faţa formaţiei japoneze Urawa Red Diamonds.

Clubul din Arabia Saudită a intrat în posesia unui premiu în valoare de 4 milioane de dolari în urma acestui succes şi va reprezenta Asia la Cupa Mondială a Cluburilor, organizată de FIFA în luna ianuarie, în Emiratele Arabe Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.