Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alți trei copii cu infecție cu stafilococ, de la Maternitatea Giulești, au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu

bebelusi

Alți trei copii cu infecție cu stafilococ, de la Maternitatea Giulești, au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu. În total, sunt 14 bebeluși internați, informează reprezentanții unității spitalicești, iar pentru șase dintre aceștia sunt așteptate rezultatele analizelor, scrie Mediafax.

Numărul copiilor internați cu stafilococ a ajuns la 14, după ce alți trei au fost aduși la Spitalul Grigore Alexandrescu, informează reprezentații instituției. Și acești copii provin de la Maternitatea Giulești.

Potrivit sursei citate, doi dintre bebelușii ținuți sub observație până acum de medici au fost externați, iar pentru alți șase sunt așteptate rezultatele analizelor.

Directorul medical al Maternității Giulești, Dinu Albu, a declarat, într-o conferință de presă susținută vineri, că decizia DSP de a sista internările este una pripită și prematură, având în vedere că nu există rezultate finale ale verificărilor, subliniind că cere cu celeritate analiza probelor, ca unitatea să-și reia activitatea.

Însă, primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giulești, transmise publicității vineri seară, arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într un salon de normoponderali, dar și s-au găsit și germeni mezofili și hemolitici într-un salon de leuze, arată Ministerul Sănătății.

Citește și: ANM, prognoza meteo - Cum va fi vremea zilele următoare

„Direcția de Sănătate Publică București a anunțat Ministerul Sănătății că, în data de 28 noiembrie 2018, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe igienico - sanitare si exudate nazale din Spitalul Clinic de OG "Panait Sârbu". Astfel, au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicroflora), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operație, saloane, secții ATI, blocuri operatorii, precum si 10 exudate nazale de la medici și asistente medicale, 10 teste igienico - sanitare de pe mâini tot de la medici și asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale”, informează Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul DSPMB evidențiază prezența stafilococului auriu pe suprafața unui scutec al unui copil internat într un salon de normoponderali, precum și prezența germenilor mezofili și hemolitici într-un salon de leuze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.