Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) revendică atacul din Cote d'Ivoire (SITE)

www.operationworld.org
Cote d'Ivoire coasta de fildes

Al Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) a revendicat atacul contra staţiunii balneare Grand-Bassam, la est de Abidjan, care a făcut 16 morţi duminică, potrivit SITE, organizaţie americană ce monitorizează site-urile islamiste, informează AFP. 

AQMI i-a lăudat pe cei "trei eroi" ai săi care au comis atacul şi a promis mai multe detalii mai târziu, potrivit SITE. Preşedintele Cote d'Ivoire Alassane Ouattara a anunţat, la rândul său, şase atacatori şi 16 victime, 14 civili şi doi militari. 

Acest atac, primul de acest tip în Cote d'Ivoire, aminteşte de cel de la un hotel din Sousse în Tunisia, care a făcut 38 de morţi la 26 iunie anul trecut. 

Atacatorii, puternic înarmaţi şi purtând cagule, au tras asupra ocupanţilor L'Etoile du Sud, un mare hotel foarte frecventat în această perioadă a anului, potrivit unui martor. 

Oraş istoric şi fostă capitală a Cote d'Ivoire la Golful Guineii, Grand-Bassam are multe hoteluri frecventate de o clientelă de expatriaţi. 

Preşedintele francez Francois Hollande a denunţat duminică "atentatul laş" comis în staţiunea balneară Grand-Bassam, care a făcut cel puţin un mort francez. 

"Franţa furnizează sprijin logistic şi informaţii Cote d'Ivoire pentru a-i găsi pe agresori. Ea va continua intensificarea cooperării cu partenerii săi în lupta împotriva terorismului", a adăugat preşedintele Hollande într-un comunicat, citat de France Presse. 

La rândul său, ministrul de interne din Cote d'Ivoire, Hamed Bakayoko, a anunţat că paisprezece civili, inclusiv patru albi, au fost ucişi duminică în atacul contra staţiunii balneare Grand-Bassam.AGERPRES

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.