Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al treilea centru de vaccinare împotriva COVID-19 a fost redeschis în municipiul Baia Mare

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam maratonul vaccinarii

În municipiul Baia Mare a fost redeschis al treilea centru de vaccinare împotriva COVID-19 în clădirea asociaţiei Caspev, a anunţat, joi, primarul Cătălin Cherecheş.

"S-a redeschis Centrul de vaccinare de la Caspev Baia Mare începând de miercuri, 27 octombrie 2021. Cei care doresc, se pot vaccina aici cu serul Pfizer (3 doze), respectiv serul Johnson&Johnson (doză unică). Municipiul Baia Mare pune la dispoziţia persoanelor interesate şi Centrul de vaccinare funcţional la Rivulus Pueris (situat pe strada Ioan Slavici nr.1, unde se administrează serurile Pfizer şi Johnson&Johnson, respectiv Centrul de vaccinare GAL (situat pe B-dul Unirii nr.19), unde există posibilitatea imunizării cu serurile Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca", a spus Cătălin Cherecheş, potrivit Agerpres.

Acesta a subliniat că persoanele care intenţionează să se vaccineze se pot prezenta direct fără programare.

"Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta fie direct, cu cartea de identitate, la oricare dintre cele trei centre amenajate, fie în urma unei programări telefonice, sau la numerele de telefon indicate mai jos sau prin intermediul Platformei naţionale de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 (ROVACCINARE). Persoanele programate au prioritate în imunizarea cu serul dorit, dacă se prezintă la centru în data şi în intervalul orar selectate pentru vaccinare", a precizat Cătălin Cherecheş.

Persoanele imobilizate la domiciliu pot solicita telefonic vaccinarea, iar echipa mobila se va deplasa la locuinţă.

"Persoanele aflate într-o situaţie specială beneficiază de imunizare la domiciliu. (...) Prin Direcţia de Asistenţă Socială, continuă să fie aproape şi de beneficiarii centrelor medico-sociale şi rezidenţiale, respectiv de persoanele imobilizate la domiciliu sau care se află în imposibilitatea de a se deplasa la cele trei centre de vaccinare. Aceştia pot beneficia de imunizare împotriva COVID-19 prin intermediul echipei mobile", a spus Cătălin Cherecheş.

Acesta a mai subliniat că certificatul verde se poate obţine la centrele de vaccinare.

"La sediul centrelor de vaccinare puse la dispoziţia cetăţenilor de către Municipiul Baia Mare poate fi obţinut, în format fizic sau electronic, şi certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19, de către orice persoană care a fost vaccinată oricând de la debutul campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare (cu doza de rapel), respectiv orice persoană care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi care se află în evidenţa DSP. Persoanele care se vaccinează cu doza a 3-a booster vor primi certificatul digital pe loc", a precizat Cătălin Cherecheş.

Programul centrelor de vaccinare Rivulus Pueris (strada I. Slavici nr.1B), CASPEV (strada Săsarului nr.3) şi GAL (B-dul Unirii nr.19) este de luni până duminică, în intervalul orar 08:00-20:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.