Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța - Alain Juppé acceptă să facă pare din Consiliul Constituţional

rfi.fr
alegeri franta

Primarul oraşului Bordeaux Alain Juppé a anunţat miercuri că a acceptat propunerea preşedintelui Adunării Naţionale Richard Ferrand de a face parte din Consiliul Constituţional, relatează AFP.

”Am hotărât, acum mai multe luni, să nu candidez în alegerile municipale din martie 2020. Contam să anunţ această decizie la o zi după alegerile europene, la sfârşitul lui mai. Nominalizarea mea va răsturna acest calendar”, a scris el într-un comunicat.

”Cu o profundă emoţie, mă pregătesc să-mi părăsesc funcţia de primar şi preşedinte al metropolei Bordeaux, care mi-au procurat atâta bucurie. Le voi prezenta motivele mele locutorilor oraşului într-o conferinţă de presă joi”, a adăugat el.

De peste un an, fostul  premier lăsa să planeze îndoiala asupra voinţei de a candida la un nou mandat în alegerile municipale.

El va rămâne drept primarul care a transformat oraşul Bordeaux, refăcând malurile fluviului Garonne, instalând tramvaiul şi inaugurând La Cité du vin, ceea a făcut din capitala Nouvelle Aquitaine un mare centru turistic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.