Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alain Juppé: 'Vocea noastră nu mai are greutate în lume'

Franţa, a cărei voce 'nu mai are greutate', trebuie să-şi recâştige 'credibilitatea' prin reformarea în special a sistemului de pensii şi a pieţei forţei de muncă, a apreciat vineri fostul premier francez Alain Juppé, favorit să devină principalul candidat al dreptei la alegerile prezidenţiale de anul viitor din Franţa, transmite France Presse, potrivit agerpres.

'Vocea Franţei nu mai are greutate. Am fost lăsaţi la marginea a numeroase negocieri', a declarat Juppé într-un interviu acordat cotidianului italian La Repubblica.

'Trebuie să ne redobândim forţa şi credibilitatea făcând reforme serioase precum cea a pensiilor şi a pieţei muncii', a adăugat fostul şef al guvernului francez, al cărui proiect de reformă a pensiilor a provocat o reacţie de contestare socială importantă în 1995.

Citeşte şi: Amendă RECORD pentru un fost premier. Toată averea i-a fost CONFISCATĂ

În opinia sa, pentru a depăşi criza prin care trece în prezent Uniunea Europeană, 'trebuie să ne regăsim conştiinţa destinului nostru comun'. El a subliniat că este dezastruos să ne imaginăm că fiecare ţară poate să acţioneze singură.

'Riscăm să devenim state vasale ale Rusiei, Chinei sau altora', a avertizat politicianul francez.

Citeşte şi: România, ACORD cu Canada: Românii pot intra fără VIZE

Referitor la Marea Britanie, care intenţionează să-şi negocieze ieşirea din UE, Alain Juppé a apreciat că 'nu se poate să fii în acelaşi timp şi în interiorul, şi în exteriorul Europei'. 'Nu este vorba despre pedepsirea Marii Britanii, ci doar de a fi coerenţi. Franţa va menţine o cooperare bilaterală foarte strânsă cu Londra. Pentru restul, trebuie să se meargă înainte', a menţionat fostul premier francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.