Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alain Juppe îi reproşează lui Francois Fillon o complezenţă excesivă faţă de Vladimir Putin

putin

Fostul premier Alain Juppé, care s-a clasat pe locul doi în alegerile primare ale dreptei din Franţa pentru desemnarea candidatului la prezidenţialele preconizate pentru primăvara viitoare, i-a reproşat favoritului scrutinului, François Fillon, cu care se va confrunta într-un al doilea tur, o "complezenţă excesivă" faţă de preşedintele rus Vladimir Putin, într-un interviu apărut miercuri în presa franceză.

Primarul din Bordeaux a fost invitat de ziarul regional Ouest-France să-şi expună principalele dezacorduri cu fostul premier de centru-dreapta François Fillon în materie de politică externă. "Trebuie să vorbim cu Rusia. Dar dialogul trebuie să fie deschis. Am trei adevăruri să-i spun: anexarea Crimeii este contrară dreptului internaţional. Există un acord de la Minsk pentru ca Ucraina să depăşească dificultăţile actuale şi aştept ca Putin să le ceară prietenilor săi să-l aplice cu fidelitate". "În Siria", a continuat Juppé, "sunt pe deplin de acord că prioritatea priorităţilor este eradicarea Statului Islamic, dar aştept din partea Rusiei o soluţie pentru ieşirea din criză. Această soluţie nu este o alianţă ruso-iraniană care pare să fie luată în considerare de François Fillon. Iranul joacă un rol destabilizator important în Yemen, Irak, Siria, Liban. Hezbollah este un Hezbollah iranian, care ameninţă dintotdeauna Israelul. Acesta trebuie să fie mult mai ferm şi mai clar cu Rusia", a adăugat el.

Deja în luna septembrie, Juppé îi recomandase lui Fillon "să fie mai atent cu excesele de vodcă". Susţinător al ridicării sancţiunilor economice împotriva Rusiei, Fillon estimează că nu există "altă opţiune decât întoarcerea spre ruşi şi regimul sirian pentru eradicarea forţelor Statului Islamic". Criticând "fuga înainte" a Rusiei în Siria, Juppe consideră că "nu va exista nicio întoarcere la pace în Siria cu Bashar al-Assad" la putere, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.