Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alain Juppe nu vrea să îl înlocuiască pe Francois Fillon pentru alegerile prezidenţiale din Franţa

Alain Juppe, candidatul învins în alegerile primare ale dreptei, a "exclus clar" să-l înlocuiască pe Francois Fillon în cazul retragerii acestuia din campania prezidenţială, în contextul scandalului declanşat după dezvăluirile publicaţiei Canard Enchaîné, potrivit căreia Penelope Fillon, soţia candidatului Republicanilor la preşedinţia Franţei, ar fi fost remunerată cu "500.000 de euro brut" în calitate de ataşat parlamentar al soţului său fără să presteze efectiv în această calitate, relatează vineri Le Soir, conform agerpres.

"Nu, este clar nu, desigur, polemica este preocupantă, dar aceasta nu schimbă cu nimic decizia mea", a comentat primarul oraşului Bordeaux în ziarul Sud-Ouest.

Nemţii refuză să-i acorde titlul de cetăţean de onoare lui Donald Trump

Fillon, marele câştigător al alegerilor primare de dreapta, este implicat din 24 ianuarie în scandalul denumit de presă "Penelope Gate". Soţia sa, Penelope Fillon, a fost remunerată timp de opt ani ca ataşat parlamentar al soţului său şi al înlocuitorului acestuia, precum şi de către publicaţia Revue des deux mondes, proprietate a unui prieten al candidatului Republicanilor, a dezvăluit Le Canard Enchaine. Ea ar fi încasat în total "500.000 de euro brut". Potrivit acestui săptămânal, ea nu ar fi lucrat efectiv pentru aceşti bani.

Francois Fillon a precizat miercuri că, dacă va fi audiat în scandalul locurilor de muncă ale soţiei sale în Adunarea Naţională, el se va retrage din cursa pentru alegerile prezidenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.