Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemţii refuză să-i acorde titlul de cetăţean de onoare lui Donald Trump

Preşedintelui american Donald Trump nu i se va acorda titlul de cetăţean de onoare al localităţii germane Kallstadt de unde au emigrat bunicii săi, a declarat joi primarul localităţii, Thomas Jaworek, după o şedinţă de consiliu, relatează DPA, conform agerpres.

Membrilor consiliului din Kallstadt, o localitate din landul Rheinland de unde provin bunicii lui Trump, li s-a prezentat o propunere de a-i acorda titlul de cetăţean de onoare noului preşedinte al Statelor Unite. Ei şi-au reafirmat poziţia că mica localitate nu acordă cetăţenii de onoare.

Marea Britanie îşi va respecta obligaţiile care îi revin conform tratatelor UE

Partidul Republicanii, o formaţiune conservatoare de extremă-dreapta din Germania, a depus o cerere pentru acordarea lui Trump a cetăţeniei de onoare şi chiar a cerut ca o stradă sau piaţă să îi poarte numele.

Municipalitatea din Freinsheim, care include şi Kallstadt, a respins o propunere similară, autorităţile afirmând că Trump nu îndeplineşte condiţiile.

Bunicul lui Trump, Friedrich, - care mai târziu şi-a preschimbat numele în Frederick - a părăsit Germania pentru a merge la New York la sfârşitul anilor 1800. El a trimis o parte din câştigurile obţinute înapoi la rudele sale din Germania. Unele dintre acestea încă mai mai trăiesc la Kallstadt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.