Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alarmă fără precedent în Marea Britanie: ISIS a recrutat omul cheie care ar putea produce atentate

isis

Marea Britanie este în alertă. Un om dintr-o poziţie cheie a fost recrutat de către Statul Islamic şi ar putea produce atentate sângeroase în Insulă.

Ali Alosaimi, in varsta de 28 de ani si care a absolvit una dintre cele mai prestigioase scoli militare britanice, a decis sa se alature ISIS. Oficiali din fortele armate se tem ca acest incident va genera un nou tip de atacuri teroriste. Expertii in aparare susutin ca tanarul era foarte bine antrenat si avea cunostinte vaste despre flota Marii Britanii si despre modul de operare al fortelor armate. Ei se tem acum ca ISIS va incerca un nou gen de atacuri teroriste, vizand croazierele turistice care circula sub pavilion britanic. "Cineva cu cunostintele sale poate deschide un nou capitol in ceea ce priveste atacurile teroriste." a declarat un fost amiral al armatei, conform Daily Mail.

Citeşte şi: SATAN 2: Super-arma Rusiei care distruge un continent / VIDEO

Datele tanarului originar din Kuweit au fost gasite in mai multe documente ce apartineau gruparii Stat Islamic. Aici, dintre cele trei categorii: soldat sinucigas, cineva care s-ar putea infiltra in spatele linilor inamice si luptator, el era incadrat la ultima categorie. Familia sa spune ca tanarul s-a radicalizat in ultimul an al instructiei militare, cand si-a lasat barba si a inceput sa isi incurajeze rudele sa se alature ISIS. Colegul sau de apartament sustine ca furia sa a venit dupa ce a urmarit pe internet atrocitatile comise de Assad: "A plecat in Siria deoarece era furios pe Assad. Toti musulmanii sunt furiosi. In aceste vremuri nu este nevoie sa te radicalizeze cineva, internetul este suficient." Un alt incident marcant a fost moartea fratelui sau mai mic, in varsta de 19 ani, care lupta impotriva extremistilor din Siria, conform ProTV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.