Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alarmă pentru BNR: Hackerii au atacat o nouă bancă centrală, după atacul asupra Greciei

hacker

Avertisment pentru BNR. oricând se poate întâmpla şi în România. Banca unei ţări din Europa a fost atacată de către hackeri.

Pagina de Internet a Băncii Centrale a Ciprului a fost supusă unui atac informatic, la câteva zile după ce grupul de hackeri Anonymous a lansat un atac similar asupra Băncii Centrale a Greciei. Un purtător de cuvânt de la Banca Centrală a Ciprului a confirmat vineri că pagina de Internet a instituţiei a fost victima unui atac informatic de tip "denial-of-service". Purtătorul de cuvânt nu a precizat când anume a avut loc atacul, dar mai multe portaluri online din domeniul securităţii informatice susţin că atacul a avut loc joi, anunţă jurnal.md.

Citește și: România are cel mai falsificat document de călătorie din Europa

Marţi, pagina de Internet a Băncii Centrale a Greciei a fost ţinta unui scurt atac informatic al grupului de hackeri Anonymous, care nu a provocat însă niciun fel de pagube. Deocamdată nu este clar dacă grupul de hackeri Anonymous este şi în spatele atacului asupra Băncii Centrale a Ciprului însă într-un mesaj publicat pe Youtube, reţeaua de hackeri Anonymous avertizează că atacul de asupra Băncii Centrale a Greciei "marchează debutul unei campanii de 30 de zile de atacuri împotriva site-urilor băncilor centrale din întreaga lume".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.