Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alarmant - Aproape 300 de copii au murit îm primele șase luni ale anului 2023 încercând să travereseze Marea Mediterană

Agerpres - Reuters
naufragiu Mediterana

ONU a anunţat vineri că 289 de copii au murit în primele şase luni ale anului 2023 încercând să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, numărul imigranţilor minori crescând brusc şi semnificativ faţă de 2022, relatează AFP.

Potrivit UNICEF, 11.600 de copii au traversat Marea Mediterană în primele şase luni ale anului 2023, de două ori mai mulţi decât în ​​aceeaşi perioadă din 2022, conform News.ro.

Bilanţul de 289 de copii care şi-au pierdut viaţa încercând să traverseze Mediterana în primele şase luni ale anului 2023 este de două ori mai mare decât cel din primele şase luni ale anului 2022, a precizat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), care solicită crearea unor coridoare umanitare sigure, care să permită copiilor să găsească un refugiu în Europa.

În primele trei luni ale anului 2023, 3.300 de copii care au traversat Mediterana - reprezentând 71% din numărul total - erau neînsoţiţi sau fuseseră separaţi de familiile lor, potrivit UNICEF. Această cifră este de trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

„Aceşti copii trebuie să ştie că nu sunt singuri. Liderii din întreaga lume trebuie să acţioneze urgent”, a pledat Verena Knaus, responsabila UNICEF pentru refugiaţi şi imigraţie.

Europarlamentarii au cerut joi dezvoltarea unei „strategii de căutare şi salvare fiabilă şi permanentă” pentru migranţii din Mediterana, după naufragiul de la mijlocul lunii iunie din largul coastelor Greciei, când peste 600 de persoane au murit probabil înecate.

Un trauler vechi şi supraîncărcat din Libia s-a scufundat în largul coastei Greciei în noaptea de 13 spre 14 iunie. Doar 104 imigranţi au putut fi salvaţi în timp ce nava transporta în jur de 750 de persoane. Optzeci şi două de cadavre au fost recuperate, dar ceilalţi naufragiaţi sunt presupuşi morţi. O investigaţie de presă a BBC a dezvăluit joi că însăşi Paza de Coastă a Greciei pare să fi cauzat răsturnarea ambarcaţiunii, deşi susţine că şi-a oferit ajutorul, iar cei de pe navă l-ar fi refuzat susţinând că vor să navigheze mai departe către Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.