DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ALARMANT Cămine de servicii sociale, fără autorizaţie de securitate la incendiu şi autorizaţie sanitară de funcţionare

orfani

Opt dintre cele 11 cămine aflate în administrarea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu şi nici autorizaţie sanitară de funcţionare, a anunţat luni prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi.

Într-un comunicat de presă remis AGERPRES se arată că şapte dintre căminele Arhiepiscopiei deţin certificat de acreditare eliberat de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, iar patru sunt în curs de acreditare.

Totodată, două unităţi deţin licenţă provizorie de funcţionare pentru serviciul social, şapte au depus documentaţia în vederea obţinerii licenţei de funcţionare pentru serviciul social, iar două nu au întreprins demersuri în acest sens.

Cinci dintre unităţile Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor nu deţin document de înregistrare sanitar-veterinară, patru deţin autorizaţia sanitar-veterinară, iar două asigură hrana beneficiarilor prin contracte catering, conform legislaţiei în vigoare, scrie Agerpres.

Referitor la autorizarea ISU, o singură unitate deţine autorizare, iar două au autorizaţie fără a fi însă însoţită de "documentaţia vizată spre neschimbare ce a stat la baza emiterii acesteia".

La cele 11 unităţi de asistenţă socială pentru persoane vârstnice ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor nu au fost identificate probleme deosebite care să intre sub incidenţa legislaţiei Muncii.

Potrivit prefectului, toate cele şapte cămine aflate în administrarea unor primării şi ONG-uri sunt autorizate sanitar şi sanitar-veterinar.

Cele patru unităţi de asistenţă socială pentru persoane vârstnice aflate în administrarea primăriilor şi consiliilor locale din Rădăuţi, Solca, Siret şi Vatra Dornei, precum şi cele trei aflate în administrarea ONG-urilor deţin certificatul de acreditare eliberat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Referitor la licenţa de funcţionare pentru serviciul social, aceasta există doar la unitatea de profil din Vatra Dornei, două unităţi fiind în curs de licenţiere.

La Căminul pentru persoane vârstnice Solca, ce aparţine de primăria oraşului Solca, licenţa de funcţionare provizorie, emisă pe 17 iunie 2016, a fost retrasă din cauza lipsei autorizaţiei de securitate la incendiu.

Cele trei cămine de bătrâni în aflate în administrarea unor ONG-uri au licenţă de funcţionare pentru serviciul social.

Toate cele şapte cămine aflate în administrarea unor primării şi ONG-uri au obţinut autorizaţiile sanitare şi sanitar-veterinare.

Doar căminul de bătrâni din Vatra Dornei deţine autorizaţie de securitate la incendiu, dintre cele patru unităţi aflate în administrarea primăriilor şi consiliilor locale.

Unităţile aflate în administrarea primăriilor oraşelor Solca şi Siret au fost puse în funcţiune fără a se solicita obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, iar unitatea aflată în administrarea Primăriei Rădăuţi nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, însă are avizul de securitate la incendiu emis în baza proiectului de execuţie.

Au autorizaţie ISU cele trei unităţi aflate în administrarea organizaţiilor neguvernamentale umanitare.

La trei din unităţile aflate în administrarea primăriilor nu au fost identificate probleme deosebite care să intre sub incidenţa legislaţiei din domeniul Muncii.

La Căminul persoane vârstnice din Rădăuţi nu s-a făcut dovada iniţierii de negocieri colective în vederea încheierii contractului colectiv de muncă şi s-a constatat că nu s-a acordat un spor la salariu pentru repausul săptămânal în alte zile decât sâmbăta şi duminica.

În aceeaşi situaţie se află una dintre unităţile aflate în administrarea ONG-urilor, respectiv Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice Suceviţa.

Prin ordin al prefectului s-au constituit două comisii mixte care, în perioada 20 iunie - 13 iulie, au verificat 18 obiective de asistenţă socială pentru persoane vârstnice, dintre care 11 sunt în administrarea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, patru în administrarea primăriilor şi consiliilor locale din Rădăuţi, Solca, Siret, Vatra Dornei, iar trei unităţi sunt în administrarea ONG-uri cu domeniu de activitate umanitar.

Comisiile care au efectuat verificările în teren au fost formate din reprezentanţi ai Prefecturii, Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava, Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, ISU Suceava, Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.