Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALARMANT România, în topul european la numărul de persoane decedate în accidente. Apelul lui Lucian Bode către șoferi

ISU Bacau
accident

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că România se află în topul european la numărul de persoane decedate în accidente. El a precizat că, în 2019, au fost 8.125 de răniţi grav în evenimente rutiere, iar în primele şase luni din 2021 – 1.667.

“România se află în topul clasamentelor europene la numărul de persoane decedate în accidente. Dar, raporându-ne la anul 2019, că anul 2020 a fost un an atipic, am avut 8.125 de răniţi grav. Dacă ne raportăm la semestrul 1 din 2021 - 1.667, deci pe şase luni numărul accidentelor grave a persoanelor decedate şi răniţilor grav a scăzut în raport cu 2019, raportându-ne la cele şase luni din 2021”, a declarat Lucian Bode, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernavodă.

El a prezentat principalele cauze de producere a accidentelor. Acestea sunt: indisciplina pietonilor, viteza, indisciplina biciciştilor, neacordarea de prioritate la trecerea pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere la vehicule.
Lucian Bode a menţionat că în 2019 au fost aplicat 929.000 de sancţiuni contravenţionale, iar 48% dintre acestea au fost pentru cele cinci cauze generatoare de accidente grave. De asemenea, în primul semestru din 2021 au fost date 409 sancţiuni contravenţionale.
Ministrul de Interne a mai declarat că, în 1% din accidentele rutiere grave din 2019, au fost implicate autoturisme cu volanul pe dreapta.
Bode a mai transmis că, la accidentul din Bacău de duminică dimineaţă, soldat cu şapte morţi şi cinci răniţi, nu au fost identificate urme de frânare.
De asemenea, Lucian Bode a menţionat că în urma incidentului de pe Autostrada A2 când mai multe autoturisme au întors pe contrasens, au fost ridicate 11 permise de conducere.
Ministrul Afacerilor Interne a făcut un apel către conducătorii auto să circule cu prudenţă şi să nu se grăbească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.