Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alături de elevi, MII de DEȚINUȚI au început anul școlar

www.wall-street.ro
carti detinuti

Un număr de 2.400 de persoane private de libertate au început noul an şcolar luni, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Daniel Barbu.

El a precizat că, din totalul celor 2.400, sunt înscrişi la nivelul primar 800 de deţinuţi, la gimnazial - 1.000, iar la programul "A doua şansă" - 600, restul fiind înscrişi la liceal şi tehnologic, post-liceal şi universitar şi la şcoli de arte şi meserii.

Citește și: Patru bărbaţi din Capitală, reţinuţi de DIICOT pentru clonare de carduri bancare

"La începutul anului şcolar, în toate unităţile unde se organizează cursuri şcolare au loc festivităţi de deschidere a anului şcolar. La acestea participă toţi deţinuţii care urmează să fie integraţi în procesul de învăţământ în anul care urmează, profesorii care sunt desemnaţi de unităţile de învăţământ pentru a preda la cursuri, precum şi conducerea unităţilor penitenciare respective", a afirmat Daniel Barbu.

Potrivit acestuia, cursurile se desfăşoară în unităţile penitenciare cu profesori din cadrul sistemului public de învăţământ.

"Pentru asigurarea resurselor materiale necesare activităţilor de reintegrare socială este alocat un articol bugetar, acesta este previzionat în anul anterior şi acoperă şi cheltuielile necesare minimului de rechizite pentru un debut de an şcolar, în speţă caiet, creion, creioane colorate. Manualele sunt asigurate de şcolile care funcţionează sub egida Ministerului Educaţiei, în baza protocoalelor de colaborare. Toate cadrele didactice sunt ale Ministerului Educaţiei şi trunchiul comun este similar cu cel din învăţământul de masă", a afirmat Barbu.

El a precizat că singurul cost este pentru cei care doresc să frecventeze învăţământul universitar. Barbu a spus că este vorba despre costurile de transport şi şcolarizare.

Purtătorul de cuvânt al ANP a precizat că pe diploma pe care o vor obţine deţinuţii pentru finalizarea cursurilor şcolare este trecută instituţia de învăţământ care a furnizat cursurile. Luni se aflau în detenţie 27.753 de persoane, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.