Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Abrud și Ciugud ies din carantină

mediafax.ro
test COVID-19

DSP Alba va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) încetarea carantinei în localitățile Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Abrud și Ciugud, ca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri, potrivit Mediafax.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a scris duminică pe Facebook că analizele de risc efectuate indică „un trend descendent constant al îmbolnăvirilor”.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Este total scăpată de sub control! Guvernul nu ne protejează! Despre asta vorbim în momentul de față’

„La 14 zile după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis intrarea în carantină a localităților Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Abrud și Ciugud, DSP Alba a întocmit analizele de risc ale acestor localități, în baza datelor obținute pe durata stării de carantină. Aceste date ne indică o îmbunătățire a contextului epidemiologic și un trend descendent constant al îmbolnăvirilor. (...) Concluziile acestor analize ne permit să propunem CJSU Alba suspendarea stării de carantină în aceste localități”, a scris Sinea pe rețeaua de socializare.

Acesta a spus că „situația rămâne în continuare gravă” și că DSP va propune revenirea la restricțiile de dinainte de ionstituirea carantinei.

„Nu e însă cazul să ne îmbătăm cu apă rece și să ne mințim singuri cum că am trecut de pandemie, că am scăpat de virus. Situația este în continuare una gravă, una care ne obligă să păstrăm în vigoare anumite măsuri și să facem front comun, cetățeni și autorități deopotrivă, pentru limitarea efectelor pe care Sars-Cov-2 le provoacă. Propunerea specialiștilor din cadrul DSP Alba, care va fi înaintată către CJSU, este păstrarea și impunerea cu strictețe a măsurilor de precauție avute înainte de perioada de carantină”, a mai scris Alexandru Sinea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.