Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alba: O carte în dar, campanie derulată de elevi pentru copiii cu acces limitat la educaţie

playtech.ro
carte

Consiliul Judeţean al Elevilor Alba derulează, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană "Lucian Blaga" Alba, o campanie intitulată "O carte în dar", prin care urmăreşte promovarea lecturii, adresându-se elevilor cu acces limitat la educaţie, potrivit unui comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

Astfel, până în 20 ianuarie, orice persoană poate să doneze cărţi din biblioteca personală, care vor fi preluate de consiliile şcolare ale elevilor din fiecare unitate de învăţământ, iar mai apoi dăruite unor licee cu fond slab de cărţi.

"Cultura şi educaţia sunt factori esenţiali în dezvoltarea tinerilor şi cei mai importanţi piloni ai societăţii în care trăim. (...). Din păcate, multe unităţi de învăţământ din mediul rural dispun de biblioteci şcolare cu fond slab de cărţi sau nu dispun deloc de acestea. O mare parte a elevilor care trăiesc în aceste medii au o situaţie financiară precară şi nu îşi permit achiziţia de cărţi, neavând deloc acces la literatură. 'O carte în dar' le oferă acestora posibilitatea de a descoperi lumea lecturii", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în prima ediţie a campaniei s-a strâns un număr impresionant de cărţi, care mai apoi au fost dăruite elevilor şcolilor din comuna Vinţu de Jos.

"Ne dorim ca şi a doua ediţie a campaniei "O carte în dar" să se bucure de acelaşi succes, pentru a deschide o cale spre lectură cât mai multor elevi! (...). Din păcate, nu toţi elevii au acces la resursele necesare în mod egal. Astfel, ne dorim să oferim o mână de ajutor prin a doua ediţie a campaniei "O carte în dar", desfăşurată cu sprijinul Bibliotecii Judeţene "Lucian Blaga" Alba. Scopul acestui demers este de a oferi elevilor din judeţul Alba şanse egale la educaţie prin creşterea numărului de resurse la care au acces. Reprezentarea elevilor începe cu fiecare membru al comunităţii, pe care îl aşteptăm să doneze cărţi pentru a sprijini elevii de pretutindeni!", a declarat, potrivit comunicatului, preşedintele CJE Alba, Diana Teodora Diacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.