Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alba: Peste 20 de copii refugiați din Ucraina au fost invitaţi la 'Junior Bike Race'

basilica.ro
copii elevi scoala

Peste 20 de copii din Ucraina refugiaţi în Alba au fost invitaţi de administraţia locală din Ciugud să participe, sâmbătă, la o competiţie ciclistă destinată exclusiv celor mici, "Junior Bike Race", prilej cu care o poliţistă vorbitoare de limba ucraineană a realizat o scurtă lecţie rutieră cu aceştia.

"Cu mare drag, am invitat, astăzi, alături de noi un grup de copii ucraineni refugiaţi din calea războiului. Şi ne bucurăm că aceşti copii minunaţi pot să zâmbească", au transmis, sâmbătă, pe pagina de Facebook, reprezentanţii Primăriei Ciugud, potrivit Agerpres.ro.

Cei peste 250 de copii participanţi la competiţie au aflat din partea unor poliţişti şi câteva reguli importante de circulaţie. O poliţistă vorbitoare de ucraineană, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, Ionela Popa, le-a oferit celor peste 20 de copii refugiaţi o scurtă lecţie rutieră.

Cei mici au avut la dispoziţie două trasee, în funcţie de vârstă. Copiii sub 9 ani au fost înscrişi în "Traseul Iepuraşilor", având de pedalat 550 de metri, cu o diferenţă de nivel de 5 metri. Pe "Traseul Lupişorilor" au pedalat copiii de peste 9 ani, fiecare categorie parcurgând un alt număr de ture din traseul de 1.100 de metri lungime şi 15 metri diferenţă de nivel.

Copiii au purtat pe tot parcursul cursei cască de protecţie.

"Junior Bike Race", cea mai importantă competiţie ciclistă din România destinată exclusiv copiilor, este un eveniment organizat de Primăria Comunei Ciugud, în parteneriat cu Asociaţia Bicheru Cycling Alba Iulia. Potrivit organizatorilor, competiţia urmăreşte încurajarea copiilor în a petrece cât mai mult timp în aer liber, pe bicicletă, punându-le la încercare şi abilităţile de pedalat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.