Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Albania trage pe stânga (exit-poll)

AP
Albania protest

Partidul Socialist albanez, aflat la putere, se îndreaptă către o victorie în alegerile generale desfăşurate duminică şi premierul Edi Rama către al treilea mandat, potrivit unui sondaj la ieşirea de la urne, informează Reuters.

Socialiştii lui Rama au în acest sondaj 46,9% din voturi, ceea ce le-ar asigura o majoritate fragilă de 71 din cele 140 de mandate în parlamentul de la Tirana.

Pe locul doi vine Partidul Democrat, de centru-dreapta, cu 43,5%, urmat la mare distanţă de un alt partid de opoziţie, Mişcarea pentru Integrare Socialistă, cu 6,9% din voturi.

Albania, ţară cu o populaţie de 2,8 milioane de locuitori, dar cu circa 3,6 milioane de votanţi, datorită diasporei sale numeroase, are o îndelungată istorie de fraude şi violenţe în cele trei decenii scurse de la înlăturarea regimului comunist.

Electoratul protestează în special faţă de corupţia extinsă, care de altfel a fost principala temă de campanie a premierului Rama.

Albania a intrat în NATO în anul 2009, iar în 2014 a primit statutul de ţară candidată la UE, dar de atunci s-au înregistrat puţine progrese în procesul ei de aderare din cauza reformelor insuficiente şi reticenţei blocului comunitar faţă de noi extinderi.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.