Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Albania le închide 'uşa-n nas' migranţilor: Comunicatul oficial al autorităţilor de la Tirana

serbia macedonia grecia albania bosnia, croatia bulgaria

Albania nu va accepta să devină o rută alternativă pentru migranţii blocaţi în Grecia şi care doresc să ajungă în vestul Europei şi va permite intrarea pe teritoriul ei doar a celor care solicită azil, a declarat marţi şeful poliţiei albaneze de frontieră, citat de agenţia EFE. El a precizat că, dacă va fi nevoie, poliţia de frontieră va cere ajutorul armatei pentru a opri migranţii.

Autorităţile de la Tirana se tem că, după închiderea rutei balcanice, migranţii ar putea încerca să ajungă în Albania şi să traverseze apoi strâmtoarea Otranto (Marea Adriatică) pentru a debarca în Italia. La acest procedeu au apelat la începutul anilor '90 mii de albanezi care au profitat de căderea comunismului pentru a pleca în căutarea unei vieţi mai bune în Italia. Dar ministrul albanez de interne, Saimir Tahiri, a susţinut că nu există nicio posibilitate ca reţelele de traficanţi să reactiveze această rută a Adriaticii. De altfel, Albania a cerut deja sprijinul Italiei pentru asigurarea unui control eficient al acestei frontiere maritime.

Ministrul italian de interne, Angelino Alfano, va vizita Tirana în zilele următoare, iar 20 de poliţişti italieni urmează să fie trimişi în Albania pentru a contribui la identificarea teroriştilor infiltraţi printre migranţi, în cazul în care aceştia din urmă vor ajunge în Albania. În această ţară există în prezent un singur centru de primire a migranţilor, cu o capacitate de cel mult 200 de persoane. În eventualitatea unui val de refugiaţi, autorităţile de la Tirana au în vedere să folosească pentru cazarea lor şi două foste cazărmi ale armatei situate în apropierea frontierei cu Grecia, dar ele nu au lumină şi nici apă potabilă, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.