Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Albumul postum al lui Johnny Hallyday a fost vândut în 631.473 de exemplare, cifră istorică în Franța

facebook.com
Johnny Hallyday

"Mon pays c'est l'amour", albumul postum al lui Johnny Hallyday, a fost vândut în 631.473 de exemplare (CD şi vinil) de la lansarea sa, vineri, o cifră istorică în Franţa, a anunţat luni Warner Music France, citată de AFP preluată de news..ro

"Ne aflăm în faţa unei vânzări istorice, care certifică faptul că "Mon pays c'est l'amour", al 51-lea album al lui Johnny, este disc de diamant", a indicat pentru AFP Thierry Chassagne, patronul Warner, fără însă a afirma că un astfel de scor într-un timp atât de scurt constituie un record absolut în istoria muzicală franceză. Această cifră cuprinde perioada de vânzări dintre vineri dimineaţa şi duminică seara.

La sfârşitul primei sale zile de comercializare, albumul atinsese deja 300.000 de vânzări. Un record pentru un disc semnat Hallyday, care a epuizat 250.000 de exemplare în 24 de ore cu albumul "Sang pour sang" în 1999.

"Multe magazine au rămas fără stoc de vineri seară. Şi toate vinilurile pe care le-am pus la dispoziţia fanilor, 25.000 de exemplare, s-au vândut încă de vineri dimineaţă", a precizat Thierry Chassagne.

Ţinând cont de faptul că trei sferturi din cele 800.000 de discuri puse în vânzare au fost epuizate, Warner a relansat fabricarea de noi CD-uri.

Pe platformele de streaming, albumul a înregistrat 7 milioane de accesări de vineri, adică o creştere de 1.000% în raport cu precedentul album, "De l'amour", lansat în 2015. O altă cifră elocventă, "Mon pays c'est l'amour" a adunat 7 milioane de accesări pe YouTube, unde poate fi ascultat întreg albumul şi unde poate fi vizualizat clipul la "J'en parlerai au diable" (1,8 milioane de vizualizări doar acesta)

Discul ar putea deveni cel mai mare succes comercial al lui Johnny Hallyday, care a murit în decembrie 2017 la vârsta de 74 de ani.

Jean-Philippe Smet, cunoscut sub numele de scenă Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă - la Copenhaga, unde a cântat "La Ballade de Davy Crockett". În 1957, a asistat la proiecţia filmului "Lovin’ You", cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.

La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără "Johnny chante Hallyday" (1965), "Derrière l’amour" (1976), "Lorada" (1995), "Sang pour sang" (1999), "Le Coeur des hommes" (2007) şi "Ça ne finira jamais" (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit "Elvis francez", a lansat cel de-al 49-lea album de studio, "Rester vivant", urmat de "De l'amour", în 2015.

Hallyday a lansat 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi a câştigat 18 discuri de platină. Potrivit AFP, albumele lui Johnny Hallyday au fost vândute în peste 110 milioane de copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.