Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Alchimiștii' români care au șocat Austria: Au dus înapoi marfa pe care o furaseră și au cerut 'restituirea' banilor

Freepik.com

Un grup de cinci „alchimiști“ români au impresionat autoritățile din Austria cu metoda lor de a transforma produsele furate în bani. Mai precis, după ce au furat bunuri de peste 10.000 de euro dintr-un magazin de bricolaj, aceștia au revenit la locul faptelor cu toată marfa și au cerut restituirea banilor, relatează krone.at.

Cinci hoți din magazine au transformat bunurile furate în bani. Aceștia au dat lovitura în mai multe magazine de bricolaj din Krems, în Austria Inferioară, și au schimbat ulterior bunurile furate cu bani, de la același magazin păgubit.

Cinci bărbați erau clienți obișnuiți în filialele din Austria Inferioară ale unui lanț de bricolaj - dar într-un mod diferit de cel pe care compania l-ar fi dorit. Cei cinci s-au servit din magazin, fără să plătească.

Au returnat 'castraveții furați de la grădinar' și i-au mai luat și banii

 

Ei căutau în principal cilindri de încuietoare și detectoare de mișcare, pe care le-au furat în loturi. Cu toate acestea, articolele nu au fost de niciun folos hoților. Dimpotrivă: intenția lor era de a transforma bunurile furate în bani. Pentru a face acest lucru, au profitat de serviciul prietenos pentru clienți de a putea returna mărcile proprii fără factură. În Krems, au returnat recent o mare parte din pradă și au încasat aproape 10.000  de euro în numerar.

Cu toate acestea, tupeul românilor a atras totuși atenția. Numărul de înmatriculare german al vehiculului cu care aceștia erau a fost trimis la poliție, iar mașina a fost în cele din urmă mașina a fost oprită pe A1, la intersecția Steinhäusl. Românii, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, au fost arestați provizoriu. Alte investigații sunt în curs de desfășurare.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.