Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alcoolemie record - Un șofer a fost depistat conducând cu o îmbibație alcoolică apropiată de doza fatală. Care este recordul mondial

www.lapresse.ca
băutură, alcool

Un bărbat cu o alcoolemie de 4,15 g/l alcool pur în sânge, cu permisul anulat şi cu ţigări de contrabandă în autoturism, a fost reţinut de poliţişti după o urmărire de 20 de kilometri în trafic, se arată într-o informare transmisă, marţi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti au intenţionat să oprească în trafic un autoturism care circula pe DJ 242, în localitatea Vârlezi.

Conducătorul auto nu a oprit însă la semnalele luminoase şi acustice, continuându-şi deplasarea în viteză, pe DN 24D. După aproximativ 20 de kilometri de urmărire în trafic, poliţiştii au blocat autoturismul pe DJ 251A, pe raza localităţii Drăguşeni.

La volan au identificat un bărbat de 35 ani, din comuna Drăguşeni, care emana halenă alcoolică. Totodată, s-a constatat că bărbatul are permisul de conducere anulat, fiind condamnat pentru infracţiuni la regimul rutier.

Vin și primele VEȘTI BUNE de pe frontul luptei împotriva coronavirusului. Șeful OMS susține că se înregistrează o SCĂDERE a cazurilor de persoane infectate

După oprirea autoturismului şi verificarea acestuia, poliţiştii au găsit în portbagaj 171 de pachete ţigarete de provenienţă Republica Moldova, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei şi, în urma analizelor de laborator, a rezultat valoarea de 4,15 g/l alcool pur în sânge.

Potrivit specialiştilor, o alcoolemie de 5 la mie este teoretic fatală.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi au reţinut persoana în cauză, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.

Bărbatul va fi prezentat, marţi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunere de arestare preventivă.

Recodrul mondial este detinut de un polonez de circa 30 de ani a fost găsit pe 24 iulie aproape mort într-un şanţ aproape de Nowa Deba (sud-estul Poloniei). El a supravieţuit totuşi, deşi avea o alcoolemie incredibilă: 13,74 la mie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.