Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE, atac dur la premierul Orban: 'Blestemul României de azi'

cotidianul.ro
alde tariceanu

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, susține că Executivul privește cu „dispreț” pensionarii României, ca urmare a declarației premierului Ludovic Orban potrivit căreia „majorarea pensiilor este comparabilă cu drumul spre iad”, ALDE adaugă că logica Guvernului privind banii din bugetul țării este folosirea acestora „pentru achizițiile publice făcute în timpul pandemiei, de la firmele de casă ale PNL”.

Citește și: DECIZIE Înmormântările trebuie anunțate cu o zi înainte. În caz contrar, primăriile vor suporta consecințele

„Blestemul României de azi: suntem conduși de guvernanți habarniști care nu dau doi bani pe românii care nu le aduc procente electorale! Altfel cum poate fi explicat disprețul pe care Guvernul Orban îl afișează aproape zilnic cu privire la pensionari?

După toată batjocura din ultimele luni la adresa pensionarilor, care nu știu nici azi dacă le vor fi sau nu majorate pensiile, membrii Guvernului Orban nu sunt capabili să facă măcar niște declarații de bun-simț față de acești români.

Premierul Orban a făcut zilele trecute o declarație care a șocat. Potrivit acestuia, majorarea pensiilor este comparabilă cu drumul spre iad...

Practic, Ludovic Orban calcă în picioare peste 4 milioane de pensionari, dintre care majoritatea de-abia își duc traiul de pe o zi pe alta. În loc să vină cu soluții pentru a le crește pensiile, pentru a le asigura condiții decente de trai, o viață demnă, Guvernul Orban (doar pentru că pensionarii nu sunt printre votanții lor) își arată disprețul față de aceștia.

Dle Orban, dacă am avut creștere economică de 3% pe primul trimestru, iar banii colectați în aprilie anul acesta sunt mai mulți ca în aprilie anul trecut, de ce nu vreți să le majorați pensiile românilor așa cum e scris în lege?

Sau, cumva, banii pe care ar trebui să îi dați către pensionari îi aveți deja acontați firmelor de casă ale PNL? Pentru că, nu e așa dle Orban, dvs și Guvernului pe care îl conduceți nu vă pasă de pensionari, ci doar de buzunarele prietenilor. În logica voastră, banii din bugetul țării trebuie folosiți pentru achizițiile publice făcute în timpul pandemiei, de la firmele de casă ale PNL.

Măcar o zi, Orban și acoliții săi ar trebui să ajungă să trăiască în „iadul” prin care trec pensionarii zilnic pentru a-și cumpăra cele necesare, pentru a-și cumpăra medicamentele care în ultima perioadă au lipsit, pentru a merge la un consult!

Dle Orban, acei pensionari pe care îi disprețuiți, discriminați și îi izolați social sunt părinții sau bunicii cuiva, poate și ai unora dintre colegii dvs. Chiar nu merită să fie tratați de către Guvernul țării cu respectul care li se cuvine? Lăsați politica deoparte, aici e vorba de omenie!”, se arată pe pagina de Facebook a ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.