Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE-București anunță că a reușit să aducă Campionatul European de Lupte la București

ALDE
ALDE sigla

La inițiativa consilierilor generali ALDE s-a adoptat în unanimitate de voturi hotărârea Consiliului General al Municipiului București privind cooperarea între Municipiul București și Federația Română de Lupte, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București, în vederea organizării Campionatului European de Lupte în Capitală, în perioada 5 – 14 aprilie 2019. Decizia a fost adoptată în ședința Consiliului General al Municipiului București din data de 26 februarie 2019, în cadrul căreia s-a decis încheierea acestui acord de colaborare, inițiatorul demersului fiind Claudiu Daniel Catana, consilier general și lider al grupului ALDE în CGMB.

Vezi și: Ancheta Tel Drum, BLOCATĂ - Secția pentru Investigarea Magistraților nu i-a trimis dosarul procurorului general pentru soluționarea conflictului de competență

”În calitate de autorități locale la nivelul Municipiului București considerăm legal și oportun ca Municipiul București să sprijine programe și proiecte prin intermediul cărora se oferă posibilitatea de promovare a patrimoniului cultural și a resurselor cu potențial turistic în vederea creșterii atractivității orașului București. Majoritatea capitalelor europene găzduiesc organizarea de evenimente sportive sau culturale în scopul promovării imaginii destinațiilor, atât pe parcursul evenimentului, cât și după acesta. Competițiile sportive reprezintă una din principalele motivații în alegerea destinațiilor turistice, constituind un motor al promovării regionale. Ca fenomen complex, cu efecte substanțiale asupra educației, sănătății, socializării și economiei, sportul determină un interes public din partea autorităților de a crea condițiile necesare pentru dezvoltarea sa și punerea în practică a funcțiilor specifice”, se menționează în expunerea de motive a celor patru semnatari ai inițiativei ALDE București.

Decizia de inițiere și de susținere a acestei Hotărâri spre adoptare în plenul CGMB s-a bazat pe creșterea performanței și a rezultatelor deosebite obținute de Federația Română de Lupte, care se clasează pe locul 5 în topul federațiilor sportive naționale și locul 10 all time în clasamentul Federației Internaționale de Lupte. Luptele românești au bifat o nouă performanță istorică la ultimul campionat european. Anul trecut, după opt ani, România s-a întors de la Campionatul European cu medalii la toate cele trei stiluri: greco-române, lupte femine și lupte libere. Delegația României a câștigat cinci medalii dintre care una de aur, una de argint și două de bronz.

Performanțele realizate de luptătorii noștri demonstrează că România se poate înscrie din nou cu succes pe harta marilor puteri ale lumii acestei discipline, reînnodând o veche tradiție, cu mari performeri. Interesul față de acest eveniment sportiv va fi semnificativ. Iar Campionatul European de Lupte la București poate fi considerat un mijloc de promovare a imaginii orașului și a produselor noastre culturale, artistice și turistice în plan internațional, imagini sau știri fiind preluate și transmise de numeroase posturi de radio și televiziune, mari agenții de presă ori de principalele cotidiane europene și nu numai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.